Får kritik for at bede for kritikere

– Som kristen skal man bede for sine fjender, siger Mike Pence.
Foto: Wikipedia

USAs vicepræsident, Mike Pence, bliver rutinemæssigt kritiseret for sin kristne tro. Nu er kritikerne begyndt at klage over, at han beder for dem.

Både Mike Pences kristne standpunkter og disciplinerede livsstil har bragt sindene i kog. Alt fra hans troskab mod hustruen, Karen, til hendes job på en kristen skole bliver genstand for kritik. Men vicepræsidenten holder fast ved sine idealer.

”Først og fremmest: brug mere tid på dine knæ end på internettet,” sagde Mike Pence i et interview med Michael Farris fra Alliance Defending Freedom den 6. august.

”Som troende kristne skal vi ikke kun bede for vore kære, men også for vore fjender. Det har man masser af muligheder for at gøre i politik. Tilgivelse er en stor gave, og min hustru og jeg kæmper for at tilgive folk, der siger noget, som smerter os eller forvrænger det, vores familie står for,” sagde vicepræsidenten.

Billy Graham-reglen

Efterfølgende har Pence fået endnu mere kritik for sin bibeltro livsstil, skriver Christian Headlines. Allerede i starten af Trumps præsidentperiode blev Pence latterliggjort på de sociale medier, fordi han udtalte, at han undgår at være alene med andre kvinder end sin hustru.

Denne såkaldte Billy Graham-regel bliver nu af nogle omtalt som en Mike Pence-regel.

Tidligere i år hånede den demokratiske præsidentkandidat Pete Buttigieg fra Indiana Mike Pences tro og syn på ægteskabet.

I januar blev Karen Pence kritiseret for at arbejde på en kristen skole i Virginia, fordi skolen har strenge etiske retningslinjer for både elever og lærere. Dette angreb kom helt bag på ægteparret, fortalte Mike Pence under samtalen med ADF.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi havde helt ærligt ikke set det komme. Vores børn gik på den skole, mens jeg var i Kongressen, fortalte Mike Pence under samtalen med ADF.

Kort efter udsendelsen væltede det ind med sjofle og nedgørende kommentarer på Twitter fra både ateister og politiske modstandere.

Fokus på det vigtige

Under samtalen med Michael Farris fortalte Pence, at han tackler kritikken ved at holde fokus på det vigtige frem for ”kontroverser, der kommer og går”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han udtrykte stolthed over at stå ved siden af en præsident, som ”genopbygger militæret, har givet nyt liv til økonomien, har indsat et historisk antal konservative i de nationale retssale og som står for vores vigtigste rettighed for trosfrihed og retten til liv.”

Kritikken – også den grimme af slagsen – er vigtig, fordi det handler om frihed.

”Muligheden for at være uenig og kritisere offentlige personer stod centralt for USAs grundlæggere. Vi må sikre, at det fortsat er sådan på de amerikanske campuses,” fastslog Pence.