Stor søgning til Alpha-kurser i Hejnsvig

– Det handler om at få støvet troen på Gud af, siger sognepræsten i Hejnsvig, Jørgen Johansen.

Folk strømmer til, når Hejnsvig Indre Mission (IM) indbyder til ALPHA-kursus. Interessen gør, at man i perioden 8. september – 8. december må holde det tredje Alpha-kursus på bare halvandet år.

”Vi var helt overvældet over den store søgning på det første kursus,” fortæller sognepræst Jørgen Johansen, der står for undervisningen på Alpha.:

”Vi havde forventet 5-6 deltagere, men der var 20 tilmeldte på det første kursus og 10 på det næste, som netop er afsluttet.”

Flere af deltagerne er efterfølgende blevet en aktiv del af missionshuset i Hejnsvig, fortæller sognepræsten.

 

Alpha-kurserne blev startet af en præst i London i 1977, og bruges af forskellige kirker i mange lande. Alpha har et spørgsmålstegn som logo.
Hvad er ALPHA?

Arrangørerne i Hjensvig forklarer om Alpha-konceptet:

”I al sin enkelthed går ALPHA ud på at få støvet troen på Gud af, finde ud af, hvordan jeg kan gøre brug af den i hverdagen.

De fleste har bedt til Gud, men fik du noget ud af det? Det er noget af det, ALPHA kan være med til at give svar på. Hvad kan jeg bruge kirken til? Præsten? Bibelen?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Langt de fleste, der har deltaget på ALPHA, siger dog, at det er fællesskabet omkring maden og debatterne i forbindelsen med undervisningen, der har givet størst udbytte. Fornemmelsen af at blive set og hørt.”

Deltagelse kræver ingen forkundskaber om kristendom.

– Den eneste betingelse for at deltage, er at man er bare lidt nysgerrig på, at der findes lidt mere mellem himmel og jord, end de fleste tror. Du vil kunne møde folk fra Hejnsvig IM, klar til at dele 5000 flyers ud og få en snak om ALPHA, forklarer sognepræsten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De første fem emner

Hvert møde starter med aftensmad efterfulgt af præstens oplæg. Der er også tid til spørgsmål og samtale i aftenens løb. De første fem søndage er emnerne:

1: Hvordan får jeg mere ud af mit liv og min tro?

2: Jesus huskes mest for hans død. Hvorfor?

3: Troen er først og fremmest en relation med Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:4: Bøn udvikler fortroligheden med Gud. Lær hvordan?

5: Hvorfor er Bibelen så vigtig for den kristne tro?