NGO giver 2100 skoletasker til udsatte

En kristen organisation i USA hjælper både udsatte familier og orkanofre.

En kirkelig humanitær organisation i USA har netop holdt en ”Tilbage-til-skolen-fest” i Georgia, hvor man uddelte 2100 rygsække med indhold til udsatte børn.

Organisationen “Send Relief”, som hører under sydstatsbaptisterne, prøver at hjælpe de mange tusinde flygtninge i byen Clarkston.

Foruden de 2100 rygsække blev der uddelt 35.000 styks skoleartikler, 540 par sko og 1500 bibler, ligesom der var tilbud om lægeundersøgelser og briller.

– Vi vil hverken skabe usund afhængighed eller være kendt for bare at uddele gratis ting hele tiden. Men mange af vore naboer har store familier med 6-10 børn. Det kan let koste op til 90 dollar per barn, hvis man følger anvisningerne fra de offentlige skoler, forklarer den lokale leder af Send Relief Trent DeLoach til Christian Post.

Hjælp til orkan-ofre

Netop nu har Send Relief også travlt med at hjælpe folk i Puerto Rico. Den caribiske ø blev ikke ramt direkte af orkanen Dorian, men befolkningen er endnu ikke kommet ovenpå efter orkanen Maria i 2017.

– Der skal ikke så meget vind og regn til at ødelægge huse, som er dækket med blå presenninger og allerede på forhånd havde behov for reparationer, forklarer en leder af nødhjælpsarbejdet i Puerto Rico.

I god tid før stormen ramte, havde Send Relief placeret 150.000 måltider til nødstedte i et pakhus på øen.