Eksmisbruger døbt i den kirke, han ødelagde et halvt år forinden

– Det var Gud, der sørgede for, at jeg kom til den rigtige kirke, siger Brenton Winn, som nu er blevet døbt i den kirke, han ødelagde for over 100.000 dollar i februar.

En hjemløs stofmisbruger, som brød ind i en kirke i Arkansas og ødelagde inventar for 100.000 dollar, blev døbt i samme kirke seks måneder senere.

Både de ansatte og menigheden i Central Baptist Church of Conway var enige om, at man skulle vise nåde og hjælpe den 23-årige Brenton Winn.

Han blev arresteret i februar i år efter at havde øvet hærværk mod store dele af kirken. Han ødelagde blandt andet lydanlægget og nogle bærbare computere og satte ild til familierummet.

– Der var så meget rod og hærværk, at man dårligt kan forestille sig det, udtalte kirkens seniorpræst Don Chandler til tv-kanalen KTHV.

Brenton Winn, som på det tidspunkt var hjemløs og høj af stoffer, fik en lang række sigtelser og skulle efter alt at dømme afsone mange års fængselsstraf.

Men så fik seniorpræsten arrangeret et møde med anklageren, skriver Baptist Press. Don Chandler ønskede at hjælpe Winn.

Praktiseret nåde

“Du kan ikke prædike noget i omkring 50 år uden at praktisere det, især når det sker lige for øjnene af hele din kirke,” sagde Don Chandler til Baptist Press.

“Hvis vi ikke havde vist ham nåde, ville alt det, vi har talt om og opfordret til, simpelthen være spildt. Det var simpelthen den rigtige ting at gøre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ham her var ikke en forhærdet kriminel.
Han var en ung mand, som havde begået nogle fejl. Han var påvirket af stoffer og alkohol, da han gjorde det, han gjorde. Men han kunne reddes.”

Dommeren gav derfor Brenton Winn valget mellem op til 20 års fængsel eller et frivilligt 12 måneders rehabiliterings forløb hos en kristen organisation, som leder den såkaldte Renewal Ranch. Og Brenton Winn valgte denne sidste løsning.

Gud valgte kirken

Brenton Winn havde siden 14-års-alderen taget både metamfetamin og andre stoffer.
“Før jeg vidste det, var jeg blevet totalt afhængig af narko,” fortalte Winn til Baptist Press.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Fra jeg var 16 og indtil for et par måneder siden var mit liv ikke andet end kaos, selvmordsforsøg og håbløshed.”

Under opholdet på Renewal Ranch deltog Brenton Winn i bibelstudier – og tog imod Kristus. I august, seks måneder efter sin forbrydelse, blev han døbt i Central Baptist Church, den menighed, som han havde prøvet at ødelægge.

”Nu, hvor jeg begynder at forstå, hvordan Gud arbejder, kan jeg se, at det ikke var mig, der valgte kirken den aften.

Det var Gud, der valgte mig. Hvis det havde været en anden kirke, havde jeg nok siddet i fængsel lige nu,” sagde Brenton Winn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg plejede at tænke, at det var tilfældigt, men nu ser jeg det som en bekræftelse på, at Gud findes og hører bøn.

Det som fyldte mest i mit hjerte, var det, at jeg havde brug for at få en relation med Jesus Kristus, forklarede Brenton Winn.