Kina ’høster’ organer fra tusinder af politiske fanger

Mange fanger er beordret dræbt og deres organer som hjerter og lever udtaget, mens de var i live, fortæller det digitale medie, The Logical Indian, i en video om høringen i FNs menneskeretsråd.

Kinas regering beordrer høst af organer som hjerter og nyrer fra hundredtusinder medlemmer af landets forfulgte religiøse og etniske minoriteter.

Det fortalte et medlem af NGO’en China Tribunal under en høring i FNs menneskeretsråd sidste tirsdag.

Masseforbrydelser
Ifølge China Tribunal indsamler Kinas regering både hjerter, lunger, nyrer og hud fra de forfulgte minoriter.

”Tvungen organhøst fra samvittighedsfanger, heriblandt medlemmer af de religiøse minoriteter Falun Gong og uighurerne, er foregået i årevis i stor skala i hele Kina,” fortalte China Tribunals advokat, Hamid Sabi, til FN.

Advokaten bad menneskeretsrådet stoppe det, han kaldte ”en af de værste forbrydelser i dette århundrede”. Samtidig præsenterede han de sikre beviser på den uhyrlige organhøst, som NGO’en allerede beskrev i en rapport fra juni i år.

Levende ofre
I China Tribunals rapport beskrives beviser på, at tusinder blev ”skåret op, mens de stadig var i live, så deres nyrer, lever, hjerter, lunger, hornhinder og hud kunne fjernes og dermed blive til salgsvarer”.

“Lægerne dræbte disse uskyldige mennesker, bare fordi de talte sandhed, viste omsorg og mildhed og levede deres liv med sunde aktiviteter og meditation, som blev opfattet som farlig for den totalitære stat, Folkerepublikken Kinas, interesser,” hedder det i rapporten.

I sin vidneforklaring oplyste Hamid Sabi ikke, hvor mange organer, der bliver ”høstet” eller det præcise antal ofre for organhandelen. Men han understregede forbrydelsernes alvor.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det ene offer efter det andet, den ene død efter den anden, hvor man skærer hjerter og andre organer ud af levende, uskyldige, harmløse, fredelige mennesker – det er en af de værste masseforbrydelser i dette århundrede, fastslog Hamid Sabi.

Folkemord
”Det er en videnskabelig og social triumf at kunne transplantere organer for at redde liv. Men det er kriminelt at dræbe donoren, understregede han.

Hamid Sabi vidnede i FN om de uhyrligheder, som Kinas regering begår mod samvittighedsfanger.

Hamid Sabi bad FN om at undersøge tribunalets materiale, ”ikke bare med henblik på en mulig sigtelse for folkemord men også en sigtelse for forbrydelser mod menneskeheden”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:China Tribunal mener, at den voldelige organhøst er gået ud over indsatte fra minoriteter som uighur-muslimer, tibetanere og folk fra kristne grupper.

Foregået siden 1970’erne
Et af de overlevende vidner fortæller:

”Den dag vi blev overført til arbejdslejren, tog de os med til en klinik, hvor vi fik lægeundersøgelser.

Vi blev udspurgt om, hvilke sygdomme, vi havde, og jeg sagde til dem, at jeg havde hepatitis,” fortalte Falun Gong-aktivisten Jennifer Zeng til The Guardian. Det lykkedes hende at flygte fra Kina i 2001.


Artiklen fortsætter efter annoncen:China Tribunal har indsamlet bevismateriale fra lægefaglige eksperter, menneskerets-iagttagere m.fl. NGO’en konkluderer, at Kina begyndte sin kriminelle organ-høst allerede i 1970’erne, og at det stadig foregår.

Kinas regering har gentagne gange benægtet enhver forbindelse med organhandel. De anklager China Tribunal for at sprede ”rygter”, men indrømmer, at de indtil 2015 har høstet organer fra henrettede fanger.