120-årig forening har uddelt over 2 mia. Ny Testamenter

Gideonitterne i Danmark uddeler blandt andet Ny Testamenter til skolernes ældste klasser, hvor de får tilladelse til det.

– Guds levende ord vender ikke tomt tilbage.

Det fastslår den internationale forening Gideonitterne i et nyheds-brev. Her kan man blandt andet læse om Gidenotternes uddeling af Ny Testamenter til langsturschauffører langs motorvejene i Schweitz.

Fra oktober til jul i 2014 tog ikke færre end 70 chauffører imod Jesus, og efter at have uddelt 3000 Ny Testamenter har en gideonit oplevet, at 500 chauffører har overgivet sig til Jesus.

Gideonitterne er en sammenslutning af kristne mænd fra forretningslivet, den offentlige administration og de liberale erhverv samt deres hustruer. I Danmark hører medlemmerne hjemme i en lokal folkekirke eller evangelisk frikirke.

Foreningen blev stiftet i 1899 med det formål at vinde mænd og kvinder for Kristus gennem medlemmernes personlige liv og vidnesbyrd samt ved uddeling af bibler og Ny Testamenter (NT).

I 2017 var Gideonitterne organiseret i 200 lande, og foreningen havde internationalt ca. 280.000 medlemmer i lokale grupper.

På 100 forskellige sprog udlægger og uddeler Gideonitterne på verdensplan hver uge mere end 1,7 millioner bibler og NT’er til hoteller, hospitaler, skibe, plejehjem og fængsler m.v. samt som personlige gaver til soldater, studerende og skolebørn fra 5. klasse og opefter. I Afrika uddeler man også bibler som apps til smartphones.

I Danmark begyndte gideonittjenesten i 1969, og der er i dag ca. 300 medlemmer i 16 grupper fordelt over hele landet. De danske Gideonitter uddeler årligt ca. 20.000 eksemplarer af NT.

Midlerne til indkøb af Ny Testamenter kommer fra kollekter og indsamlinger i kirker og menighedshuse samt gaver og arv fra venner og medlemmer.


Artiklen fortsætter efter annoncen: