Folk skal kende alternativet til evolutionslæren

Norsk milliardær støtter ny stiftelse.

Stiftelsen BioCosmos vil udfordre Darwins teori om evolution. Fra venstre ses daglig leder Dag Erlandsen, styremedlemmerne Alv Magnus, Steinar Thorvaldsen (formand), Håkon Filip Lindquist, David Sjøen, Kjell Tveter og Knut Sagafos under lanceringen af den nye hjemmeside den 22. oktober. Foto: BioCosmos.

En norsk skibsreder har doneret 15 millioner kroner til stiftelsen BioCosmos for at hjælpe denne med at udbrede kendskabet til den videnskabelige baggrund for Intelligent Design.

Tirsdag i forrige uge lancerede stiftelsen BioCosmos en ny hjemmeside, som skal give især unge i alderen 15-25 år alternativ og opdateret kundskab om livets oprindelse og udvikling på et videnskabeligt grundlag.

– Nyere forskning viser, at de forskellige livsformer i naturen hovedsageligt er resultatet af et ingeniørmæssigt design, ikke en naturlig udvælgelse og små genetiske modifikationer. Det oplyser Steinar Thorvaldsen, der er bestyrelsesformand i stiftelsen og professor i informatik ved Universitetet i Tromsø, i en pressemeddelelse.

– Nu taler man i teknologimiljøerne stadig oftere om ”naturens ingeniørkunst”, og at vi mennesker må ”stjæle naturens patenter for at løse klodens teknologiske udfordringer,” fortsætter han.

Milliardær-hjælp

Stiftelsen BioCosmos har nu fået skibsreder Einar Johan Rasmussen fra Kristiansand med på holdet. Han regnes for Norges 27. rigeste og har bidraget med 15 millioner kroner til stiftelsens egenkapital.

– BioCosmos står for noget, jeg tror på, og noget jeg mener er vigtigt at formidle på bredest mulig front. Intelligent Design får mere og mere tilslutning, siger Rasmussen til avisen Vårt Land.

Den kristne skibsreder, som har en formue på 8 milliarder kroner, siger, at troen ikke er hele motivationen bag bidraget.

– Uden faglig tyngde ville det ikke have haft noget formål. I den seneste tid er jeg begyndt at læse adskilligt mere om dette og er blevet overbevist om, at verden og livet er skabt og ikke er et resultat af tilfældigheder, siger han til avisen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karsten Pultz, der er brevkasseredaktør på Udfordringen, har skrevet bogen ’Exit Evolution’ om Intelligent Design.
Brug for debat

Stiftelsen ønsker ved hjælp af åben debat at udfordre den traditionelle darwinistiske opfattelse af, at livet opstod af sig selv og har udviklet sig til det, vi ser i dag. Ifølge stiftelsen viser ny forskning, at levende celler på nanoniveau er så avancerede og planmæssige, at det ikke længere nytter at hævde, at de er blevet til af sig selv.

– Hidtil er kun lidt af denne forskning kommet ud til publikum. Det har BioCosmos tænkt sig at gøre noget ved, siger Steinar Thorvaldsen.

Daglig leder i BioCosmos, Dag Erlandsen, mener, at evolutionsteorien er i færd med at miste tilslutning i akademiske kredse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Over tusinde akademikere har skrevet under på, at de er skeptiske over for Darwins teorier, sagde Erlandsen under lanceringen af hjemmesiden.

Intelligent Design (ID)

• Mener, at visse egenskaber ved universet, blandt andet grundlæggende træk ved levende organismer, udviser karakteristikker, som er resultatet af en intelligent årsag eller virkekraft.
• Kan have filosofiske og religiøse implikationer, men er optaget af at argumentere strengt videnskabeligt.
• Blandt ID-bevægelsens mest profilerede talsmænd er juraprofessor Phillip E. Johnson, biokemikeren Michael Behe og matematikeren William Dembsky.