Frankrig: Lille Jesus-maleri solgt for 180 millioner kroner

Det værdifulde middelaldermaleri af Cimabue hedder ’Kristus bliver hånet’. Det måler kun 20 x 26 centimeter.

En fransk kvinde havde et maleri hængende i sit køkken i årevis, før hun for nylig solgte det.

Maleriet viste sig at være et mesterværk fra middelalderen, malet af den italienske kunstner Cimabue i det 13. århundrede. På auktionen blev maleriet solgt for 24 millioner euro.

Auktionsprisen var omkring fem gange højere end maleriets vurdering, oplyser det franske auktionshuset Acteon.

Maleren Cimabue (som levede 1272 -1302) var også kendt under navnet Cenni di Pepo. Salgsprisen var den højeste nogensinde på en auktion for et maleri fra middelalderen, oplyser Acteon ifølge nyhedsbureauet AFP. Det er ingen oplysninger om, hvem køberen er.

Den franske kvinde fik sit maleri vurderet i september. Kunsteksperter i Paris har ved hjælp af infrarød teknologi bekræftet, at maleriet er et af otte værker med motiver fra Jesu korsfæstelse, som Cimabue malede i 1280.

Verdens dyreste maleri solgt på en auktion er dog stadig Leonardo da Vincis ”Salvator Mundi” (”Verdens Frelser”). Dette maleri blev i 2017 opkøbt af en anonym rigmand for 450 millioner dollar – cirka 2,7 milliarder kroner.