Nigeria: Kidnappede piger og ansatte fra kristen skole frigivet

I ”kidnapnings-bæltet” i Nigeria er mange kristne blevet kidnappet af islamistiske fulani-hyrder.

Seks skolepiger og to ansatte fra en kristen skole i Kaduna er blevet frigivet. Det skete dog først efter tortur og udbetaling af løsepenge, skriver Morning Star News.

De otte personer blev kidnappet af fem bevæbnede muslimske fulanier den 3. oktober fra Engravers College i landsbyen Kakau Daji.

Gidslerne blev frigivet den 26. oktober, oplyste forældre til lokale reportere. “Mange mennesker bad i kirker og moskeer,” udtalte Ohemu Fredrick. ”På grund af deres forbøn har Gud hjulpet os. Gud brugte en tidligere guvernør fra Kaduna til at hjælpe os.”

Ifølge Ohemu Fredrick havde den tidligere guvernør tilbudt gratis lægehjælp til gidslerne. De blev nemlig tortureret systematisk ved hvert opkald til forældrene, så disse kunne høre børnenes skrig.

Engravers College har både kristne og ikke-kristne elever samt et sekulært pensum i overensstemmelse med landets lovgivning.

Der er dog inkluderet et kristent perspektiv og eleverne kan vælge kristendom som fag, oplyste en embedsmand til Morning Star News.

Skolen, som har 100 elever, ligger i ”kidnapnings-bæltet” i Nigeria, hvor mange kristne bliver kidnappet af islamistiske fulani-hyrder.