Se film uden at blive forurenet

Der er behov for film med en god moral.

Af ansvh. redaktør Henri Nissen

Det er, som om en flok urene ånder har indvaderet Hollywood. Når man glæder sig til at se en ny film, chokeres man af sjofelheder, groft sprog og grove, blasfemiske bandeord.

Så sidder man der med familien og krummer tæer over alt det, der kommer ind i stuen. Uinviteret. Den oplevelse er der sikkert mange af Udfordringens læsere, der også har haft.
Vores personlige tærskel bliver efterhånden lavere overfor det vulgære. Vores tanker påvirkes. Vores sprog påvirkes.

I moderne film gøres de kriminelle og onde til helte.

Derfor må man glæde sig over, at Hollywood er ved at miste sin magtposition. Der produceres nu film mange andre steder. Dette skyldes bl.a. de nye film- og serie-tjenester Netflix, HBO, Viacom, Disney m.fl. På grund af den nye streaming-teknik er det nu ikke længere nødvendigt at se de film, som tv-kanalerne udvælger på netop det tidspunkt, de sendes. Nu kan man se de film, man selv vælger, på det tidspunkt, man har lyst til.

Vi har også fået Netflix, og blandt alle de mange dårlige film finder man en gang i mellem også en god film eller serie.

For et par måneder siden faldt jeg over en serie, som hed ”When Calls the Hearth”. Jeg genkendte titlen fra Jeanette Oaks bøger. Tilbage i 1980’erne udsendte Forlaget Scandinavia nemlig på dansk en anden serie bøger af Jeanette Oak.

Vi begyndte at se den nye serie, som handler om en ung lærerinde, der tager ud i en kulmineby, hvor kvinderne netop har mistet alle deres mænd i en mineulykke. I denne primitive by lærer den forkælede storbypige om livets virkelige værdier.

Det kan godt være, det ikke er den store kulturradikale kunst, men den er spændende, og der er vægt på gode (kristne) værdier som sammenhold, ærlighed, godhed, selvopofrelse, tilgivelse, næstekærlighed, osv. Her er også nogle skurke i mellem, men de fremstilles ikke sort-hvidt. Der sker en løbende udvikling, så man kommer til at forstå og holde af de irriterende typer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alle får en ny chance. Sådan bør det være blandt kristne.
Den kristne tro, som var meget mere almindelig førhen, indgår helt naturligt. Man stoler på Gud. Når der er krise, beder man en bøn. Man takker for maden. Folk mødes i kirken. osv.

Hvor er det skønt, at man også kan føle sig opbygget og opmuntret af en film eller serie. Lad os arbejde og bede for, at der kommer flere film og bøger med positivt indhold.

Både for vores egen skyld, men også for samfundets. Det vi ser og hører, former os nemlig.
Det er også derfor, vi udgiver Udfordringen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: