Vlado holder foredrag i Aarhus

Færdselsbetjent Vlado Kobas Lentz fra ”Politijagt” holder foredrag i Citykirken.

”Goddag, det er færdselspolitiet”. Det siger Vlado, når han har stoppet en bilist. Den 11. marts holder Vlado Lentz foredrag i Citykirken i Aarhus, hvor titlen er den berømte replik fra Kanal 5-programmet ”Politijagt”.

Vlado har nu i over 30 år kørt de danske veje tyndt i patruljevognen eller på sin politimotorcykel for at holde øje med trafikanterne. Han brænder for sit arbejde og kan spotte en ”kunde” på lang afstand. Vlado har således set det meste, men kan stadig forbløffes over, hvor ubetænksomt nogle bærer sig ad i trafikken.

For Vlado har det aldrig været et mål i sig selv at give så mange og så store bøder som muligt. Nogle gange er dialogen at foretrække frem for sanktioner, mener Vlado.

Han har set mennesker blive dræbt og kvæstet på vejene, og han ved bedre end nogen, hvor stor sorg spritbilister og andre hensynsløse trafikanter kan være årsag til. Gennem det populære program Politijagt lader Vlado seerne få indblik i en arbejdsdag, som er mere varieret end de flestes.

I Foredraget ”Goddag, det er færdselspolitiet” tager Vlado sine tilhørere med gennem en rejse af oplevelser fra sin arbejdsdag. Han fortæller også om oplevelser med programmet Politijagt og om de rejser, der har været i den forbindelse. Under foredraget er man velkommen til at stille spørgsmål.

Vlado udgav i 2019 en bog med samme titel som foredraget