Finsk rigsdagsmedlem afhørt fire gange for at citere Bibelen

Päivi Räsänen skrev for 15 år siden et hæfte om Bibelens syn på homoseksualitet, som stadig kan ses på Lutherstiftelsens hjemmeside.

Rigsdagsmedlem Päivi Räsänen fra partiet Kristdemokraterna i Finland er nu for fjerde gang blevet indkaldt til afhøring hos politiet, fordi hun har citeret Bibelen under et interview om homofilt samliv. Rigsadvokat Raija Toiviainen mener, at hendes udtalelser er ”hetz mod en folkegruppe”.

– Det er en forvirrende og uvirkelig erfaring at blive forhørt på grund af Bibelens lære i et land, som har lang tradition for ytrings- og trosfrihed. Den slags nyheder var vi vant til i helt andre referencegrupper som Nord-Korea og Sovjetunionen, sagde Päivi Räsänen.

Hun har oplevet at blive afhørt fire timer i træk og mener, at LGBT-grupper prøver at stemple den bibelske holdning som ”hadtale”. I Finland har kristne fra mange forskellige kirkeretninger støttet Päivi Räsänens ret til at citere Bibelen i bøger og på sosiale medier. Nu får hun også hjælp fra menneskeretsorganisationen Alliance Defending Freedom.