Guvernør og aktivister i NY raser mod evangeliske kristne

”Gud har ikke gjort det. Troen eller skæbnen har ikke gjort det. Det er os selv, som har nedbragt antallet af COVID-19-patienter,” hævder New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

I marts startede Samaritan’s Purse et felthospital til coronapatienter i New York Citys Central Park. Men lige fra starten har LGBT-grupper protesteret imod den kristne organisation.

Guvernøren, der er kendt for sit had til evangeliske kristne, har raset mod den kristne organisation Samaritan’s Purse, som tilbyder gratis behandling af coronapatienter i et bemandet felthospital i Central Park. Andrew Cuomo er kendt som modstander af både prolife og evangeliske kristne.

Sidste år underskrev han en ny abortlov, som tillader abort indtil termin eller ”fødsels-øjeblikket”. Denne lov blev fejret med pinkfarvede lysshows på flere af bygningerne i New York City. Cuomo har i 2014 udtalt, at modstandere af LGBTQ’ere ”ikke hører hjemme i staten New York”.

Siden opførelsen af det bemandede felthospital i Central Park har LGBT-aktivister demonstreret imod Samaritan’s Purses tilstedeværelse. Administrerende direktør i SP, Franklin Graham, bliver kaldt ”homfob”, fordi han har talt imod homoseksualitet. Men Samaritan’s Purse hjælper alle patienter uanset deres religion, race, etnicitet eller seksuelle observans, understreger Franklin Graham.

– Vi hjælper alle i Jesu navn og diskriminerer ingen. Punktum! fastslår evangelisten Franklin Graham fra Samaritan’s Purse.

Britisk kampagne aflyst

Franklin Graham, der er søn af evangelisten Billy Graham, har også mødt hård modstand fra LGBT-grupper i forbindelse med en planlagt vækkelseskampagne i Storbritannien, som skulle finde sted over sommeren 2020. Aktivisternes protester førte til, at konferenceværterne i syv britiske byer aflyste de planlagte aftaler i starten af dette år.

Imidlertid begyndte corona-krisen kort efter aflysningerne, og krisen ville sandsynligvis under alle omstændigheder have umuliggjort gennemførelsen af Graham-konferencerne denne sommer.