En salme for de kirkesultne

Kirkemusikere fra hele landet har bidraget til en musikvideo med ’Min Jesus lad mit hjerte få’.

21 danske kirkesangere og fem kirkemusikere fra både folkekirken og frikirker har hjemme i deres stuer optaget sig selv, mens de synger eller spiller salmen ”Min Jesus lad mit hjerte få”. Optagelserne er derefter blevet klippet sammen til en musikvideo, som ligger på FrikirkeNets Facebookside.

– Den nye indspilning af ’Min Jesus lad mit hjerte få’ skal minde danskerne om glæden ved at være sammen om troen.

Det siger Mikael Wandt Laursen, generalsekretær i FrikirkeNet og en af idémændene bag musikvideoen, som er ”en gave til de kirkesultne”.

Efter måneders nedlukning skal kirkernes succes med onlinegudstjenester snart omsættes til fysisk fremmøde. I den forbindelse har sangere fra folke- og frikirker lavet en nyindspilning af den kendte Grundtvig-salme med melodi af Carl Nielsen.

– Som en hest i startboksen har danske kirker utålmodigt ventet på den dag, hvor de igen kunne holde gudstjenester. Mens vi venter på genåbningen den 24. maj, kan vi glæde os over en dejlig nyindspilning af den elskede salme, lyder opfordringen fra FrikirkeNet.

Fælles rødder og kirkesult

Om baggrunden for projektet siger generalsekretæren:
– Coronakrisen har mindet os om, at vi er forbundet.

På kryds og tværs er vi mennesker vævet sammen på godt og ondt, og vi har opdaget, hvilken betydning det åndelige og rødderne har for os, når alt andet viser sig at kunne rokkes. Det er Grundtvigs tekst med sit fokus på livets triumf over døden et stærkt udtryk for, forklarer Mikael Wandt Laursen.

Titusinder har fulgt kirkernes onlinegudstjenester de seneste måneder. Hvis blot halvdelen af dem dukker op til gudstjeneste den 24. maj, er der en reel risiko for, at mange kirker ligefrem må afvise folk ved døren på grund af pladsmangel.

– Myndighederne har kun tilladt en gradvis genåbning af kirkerne, hvor man fortsat skal holde afstand, og jeg har kendskab til flere kirker, som skruer op for antallet af gudstjenester de kommende søndage for at få plads til alle, som lige nu lider af kirkesult, oplyser Mikael Wandt Laursen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Deltagerne

21 danske sangere og fem musikere fra en række fri- og folkekirker har samarbejdet om musikvideoen. De har hjemme i stuerne optaget sig selv, mens de synger eller spiller strofer af ”Min Jesus lad mit hjerte få”. Optagelserne er derefter klippet sammen til en musikvideo, hvis klimaks er, når alle sangerne synger ”sammen”.

De medvirkende er sangere og musikere fra Aarhus: (Valgmenigheden, Bykirken, Vineyard, Gospelkirken); Aalborg: (Citykirken, Vineyard, Vor Frelsers Kirke og Bethaniakirken); København: (Kirken i Kulturcenteret og Hillsong); Roskilde Baptistkirke; Åbenkirke Herning; Citykirken Nyk. Falster; Silkeborg Oasekirke og Skt. Hans Kirke i Odense.