Snesevis af kristne dræbt i Vestafrika

Både i Mali og Burkina Faso bliver kristne systematisk angrebet og dræbt af islamister.

I Burkina Faso blev mænd, kvinder og børn dræbt, da de ville bringe mad til en lejr for internt fordrevne kristne.

I Mali blev 27 beboere i tre kristne landsbyer dræbt i forrige uge. I Burkina Faso er mindst 58 mænd, kvinder og børn blevet dræbt i tre forskellige angreb mellem den 29. og 30. maj.

Tre byer angrebet i Mali

I Mali blev landsbyboerne angrebet af bevæbnede mænd på motorcykler. Mange af ofrene blev skudt, mens andre blev brændt levende, skriver New York Times.

Angrebene fandt sted i løbet af et døgn, hvor islamistiske fulani-hyrder dræbte de overvejende kristne farmere fra Dogon-stammen.

De civile ofre boede i landsbyerne Tille, Bankass og Koro. Sidste år i juni blev over 100 mænd, kvinder og børn dræbt under et angreb mod en kristen landsby i det centrale Mali, oplyser organisationen The Barnabas Fund.

Nyhedsmediet Al Jazeera oplyser, at også 125 soldater fra de fredsbevarende styrker fra FNs mission i Mali har mistet livet siden 2013.

58 dræbt i Burkina Faso

I Burkina Faso gik angriberne målrettet efter de kristne i provincerne Loroum, Kompienga og Sanmatenga, hvor 58 blev dræbt, oplyser Barnabas Fund.

En overlevende har fortalt, at bevæbnede mænd stoppede kristne og nødhjælpsarbejdere, som ville bringe fødevarer ud til en flygtningelejr. I denne lejr bor mange internt fordrevne kristne, som er flygtet under tidligere angreb.

Da en chauffør i en nødhjælpskonvoj råbte: ”Tilgiv os, vi følger også profeten Muhammed”, havde angriberne ladet dem i fred med den bemærkning, at ”de har den samme religion som os”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Angrebet i Kompienga foregik derimod som et masseskyderi mod en markedsplads, hvor mindst 30 blev dræbt. Dagen før var en gruppe handlende, heriblandt flere børn, blevet angrebet på en vej i Loroum.

De tre angreb efterlod også adskillige sårede.