Sømandsmissionær rejser til Nuuk

Finn Løvlund fra Esbjerg får de næste måneder Nuuk Havn som arbejdsplads.

Sømandsmissionær Finn Løvlund skifter Esbjerg ud med Nuuk i tre måneder, når han den 12. august lander i Grønland.

Da han blev spurgt, om han kunne tænke sig Nuuk Havn som arbejdsplads, sagde han ret hurtigt ja.

Han skal stå for skibsbesøg, men også for samarbejdet med de fire unge danske volontører på sømandshjemmet i Nuuk. De skal hjælpe ham med besøg på skibene ligesom der skal holdes børneklub og fx jævnligt besøges et børnehjem.

”Fra dag 1 syntes min kone Susanne også, at det var en god idé med arbejdet i Nuuk, og hun kommer på besøg midtvejs i opholdet. For 10 år siden var jeg sømandsmissionær deroppe i 12 dage, hvilket jeg husker som en god tid.

Jeg har været ansat i Sømandsmissionen de sidste knap 15 år,” fortæller Finn.

Kendt med skibsbesøg

For den erfarne sømandsmissionær bliver den største forskel i jobbet samarbejdet med volontørerne om det diakonale arbejde.

Ved selve skibsbesøgene er han på absolut hjemmebane, selv om han er ude af dansk farvand: ”Når jeg går ind i en ny opgave, stikker jeg fingeren i jorden først, men jeg tænker, at en fisker er en fisker. Vi har godt nok ikke de store rejekuttere i Esbjerg, men på havnefronten er der ikke den store forskel, tror jeg.

”Jeg forventer at gå ind i et arbejde, der kører i forvejen. Jeg kan måske styrke noget missionsarbejde, fordi jeg har erfaringen, ligesom jeg er åben over for at være sjælesørger, hvis nogen har brug for det. I hvert fald glæder jeg mig meget til at gense Nuuk,” siger Finn Løvlund.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne sommer har Finn Løvlund sejlet sommertogt med Sømandsmissionens skib Bethel. Her oplever han, at mange gerne vil tale med sømandsmissionæren. Også om Gud og kristendom.