Indsamling til kriseramte israelere

Ordet og Israel samler ind til nogle af de mange, der er ramt af corona-nedlukninger.

Israelere med mundbind præger gadebilledet på Mahane Yehuda-markedet i Jerusalem. I forgrunden til højre ses en kvinde, der tigger. Foto: Leif Toft.

Arbejdsløsheden i Israel lå i juli på over 20 procent, og allerede i september måtte Israel lukke ned igen på grund af corona, skriver Ordet og Israel, som gennemfører en særindsamling til og med oktober.

Som det første land i verden måtte Israel midt i september indføre landsdækkende nedlukning for anden gang. Mange butikker må holde lukket i flere uger, den tårnhøje arbejdsløshed forventes at stige, og landets økonomi er hårdt ramt.

Forhåbentlig vil nedlukningen stoppe smittespredningen. Men den vil utvivlsomt også sætte mange israelere i en økonomisk meget vanskelig situation, fordi de mister deres arbejde. Mange israelere er ansat på timebasis, og en del fastansatte har været tvunget til at gå på ulønnet orlov.

Nødsituation

På denne baggrund har Ordet og Israel besluttet at iværksætte en indsamling. Ønsket er at række hånden ud til nogle af de israelere, som på grund af krisen har svært ved at betale deres faste udgifter og få mad på bordet. Og dem er der desværre mange af.

”Mange israelere ved ikke, hvordan de skal betale regningerne sidst på måneden. Vi tror, at mange kristne i Danmark i denne nødsituation gerne vil være med til at hjælpe,” siger generalsekretær Ole Andersen.

Hjælp til menigheder

De indsamlede penge vil blive sendt til messianske (Jesus-troende) menigheder i Israel, som Ordet og Israel kender og har et godt samarbejde med. Igennem dialogen med disse menigheder har Ordet og Israel fået indblik i, hvor mange der faktisk er ramt af krisen.

Menighederne vil give pengene videre ubeskåret til familier og enkeltpersoner, som de er i kontakt med, og som de ved, står i en akut økonomisk krise, forklarer Ordet og Israel.

Medarbejdere i Jerusalem

Ordet og Israel har i øjeblikket tre faste medarbejdere i Jerusalem. Disse medarbejdere gør alt for at hjælpe, hvor der er behov.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Under normale omstændigheder ville Ordet og Israel også have en stor flok volontører i byen, men det er ikke muligt på grund af indrejseforbuddet.