Kirker kan redde børns liv ved at skaffe rent drikkevand

Rent vand redder børns liv i Afghanistan. Foto: Mission Øst.

Coronakrisen har lært os, at hygiejne betyder alt. Men i lande som Afghanistan er rent vand en mangelvare. Mange bliver syge, og små børn dør. Derfor appellerer Mission Øst nu til kirker om hjælp til at skaffe rent vand.

– Forestil jer, at I ikke kan vaske hænder, eller endnu værre: at I må drikke flodvand fyldt med bakterier, fordi det er den eneste løsning. I er også nødt til at foretage toiletbesøg i det fri. Det er en dødbringende cocktail! siger Mission Østs konstituerede generalsekretær Peter Drummond Smith.

Han forklarer: ”Børnene er ikke så modstandskraftige og får ofte blodig diarré, og spædbarnsdødeligheden er katastrofal høj. Det er virkeligheden for de sårbare familier i de mest udsatte egne af verden, hvor Mission Øst arbejder.”

Mission Øst skaffer rent vand og ordentlige toiletforhold i bl.a. Afghanistan, Irak, Nepal og Tadsjikistan. Og gevinsten er kolossal, når befolkningen får rent vand at drikke:

– Sygdomme holdes fra døren. Bakterier får ikke en chance. Spædbørnsdødeligheden styrtdykker, og med færre udgifter til medicin og lægebesøg bliver der pludselig penge i husholdningskassen.

Som ringe i vandet skabes en fantastisk forandring i udsatte menneskers liv, slutter generalsekretæren.