Kvinder i medierne protesterer imod sexisme på jobbet

Er det et resultat af bøn imod Frejas ånd?

Kvinder i medierne bakker markant op om Sofie Lindes åbne brev, hvori hun klagede over sex-chikane i mediebranchen. Efterfølgende bakkede seks medie-kvinder op med en underskriftsindsamling, som siden har fået støtte fra mindst 1.615 kvinder i medierne (ved redaktionens slutning).

Det har fået Dansk Journalistforbund til at tage sagen meget alvorligt. På TV2 har der været krisemøde, efter at flere anonyme kilder i Berlingske kunne fortælle om en sexistisk kultur i TV2.

På andre medier har ledelser og medarbejderrepræsentanter også haft travlt med at sikre, at der ikke sker nogen form for sex-chikane på deres medie-arbejdsplads.

Statsminister Mette Frederiksen har nu også fordømt sexisme på arbejdspladsen. Og nu står politikere og mediefolk i kø for at fordømme det, der er foregået i mange år.

”Vi har alle oplevet det i større eller mindre grad i løbet af vores karriere. Upassende bemærkninger om vores udseende eller påklædning. Lumre beskeder. Grænseoverskridende fysisk adfærd. Advarsler om, at der er enkelte mænd, vi skal undgå til julefrokosten. Det skete engang. Det sker stadig,” skriver de seks kvinder, som har startet underskriftsindsamlingen.

Er der en åndelig dimension?

Det er kun en måned siden, at vi i Udfordringen i leder-artiklen (uge 34) opfordrede til at bede imod ”Frejas ånd” med henvisning til den hedenske gudinde for seksuel løssluppenhed, som fortsat prises i nationalsangen ved at erklære Danmark som ”Frejas sal”.

Dét, der sker i den synlige verden, er ifølge Bibelen et resultat af, hvad der sker i den åndelige verden. Og gennem bøn kan vi påvirke udviklingen. (Læs fx. Efeserbrevet 6, 12.) Derfor har det enorm betydning, når de kristne i enighed beder for deres land. I de senere år er ordene fra 2.

Krønikerbog 7,14 blevet aktuelle for kristne forbedere i de nordiske lande, selv om de oprindeligt er talt til Israel:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Hvis mit folk da ydmyger sig i bøn, søger mig og vender sig fra deres onde handlinger, da vil jeg høre deres bøn i Himlen, tilgive deres synder og genoprette deres land.”

Lad os derfor gentage, hvad vi sluttede lederen med i uge 34:

”Hvis du er kristen og forstår noget af det, jeg her antyder, så vær med til at bede imod Frejas ånd – og lad os se, om ikke Danmark kommer ind på et bedre og kristent spor i den kommende tid.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: