Blå Kors: Kun få er smittede, men mange udsatte mistrives

Hos Familienetværket i Kolding oplever de, at bl.a. mange børn er hårdt ramt på trivslen som følge af corona. Foto: Jens Peter Engedal

Blandt de mange grupper af udsatte mennesker, som Blå Kors er i kontakt med, har der været bemærkelsesværdigt få smittetilfælde. Men ikke mindst børnene er alligevel ramt af Covid-19.

Der har nærmest ikke været nogen smittede, viser en forespørgsel blandt Blå Kors’ væresteder, botilbud, børnestøttecentre og familienetværk. Og en af forklaringeerne kunne være, at mange af de udsatte kun har et lille netværk og derfor ikke udsættes for nogen større risiko. Men det er ikke hele forklaringen.

”En del er selv i en af risikogrupperne og er derfor meget påpasselige. Andre har ekstra svært ved at komme ud, når tingene ikke er, som de plejer, eller de kæmper med angst, som bliver ekstra påvirket i den tid, vi lever i nu, og derfor isolerer de sig,” siger generalsekretær i Blå Kors Christian Bjerre.

Det bekymrer dog generalsekretæren, at nogle af de mest udsatte grupper nu har fravalgt de sociale aktiviteter i Blå Kors. Det bekræfter leder for Familienetværket i Kolding, Dina Siegumfeldt.

”Vi ser en øget isolation og ensomhed, og mange står alene med deres angst i en meget uforudsigelig virkelighed. Vi ser også parforhold, der går i stykker og medfører splittede familier, mere vold og børn, der ikke trives, fordi forældrenes opmærksomhed i højere grad trækkes mod ydre problemstillinger,” siger hun.

For at hjælpe de berørte i denne situationen gør Blå Kors nu en større indsats for at ringe til folk, lave maduddeling og særlige arrangemeneter for børn. Og folk er meget taknemlige, fortæller netværkslederen.