’Klovnen’ Casper blev døbt

Jesus hjalp mig af med min skyldfølelse, siger den omvendte kunstner.

– En dag bad jeg til Gud. Og så skete der det, at det virkede, fortæller Casper Christensen.

– Det er jo en sindssyg transformation for mig. Det er ikke mere end fem år siden, at jeg nærmere tilbad djævlen!

Det siger ”Klovn-komikeren” Casper Christensen i et interview med Ud & Se i oktober. Her indrømmer skuespilleren sin tidligere grænseoverskridende adfærd – og fortæller, at han blev døbt i år på sin 52 års fødselsdag.

Alt føltes rigtigt

Tidligere mente komikeren, at troende mennesker måtte være hjerneskadede. Men efterhånden fik han selv en fornemmelse af, at der fandtes ”noget mere”. Og det førte til, at han sammen med sin 1-årige søn, Jagger, blev døbt i Hornbæk Kirke på deres fælles fødselsdag den 22. august i år.

”Fantastisk dag, alt føltes rigtigt og fuld af glæde, og Isabel forærede mig et guldkors, som jeg bærer om halsen,” siger Casper. Om sit tidligere liv siger han til Ud & Se:

– Gennem årene har jeg sagt alt det, man ikke må – opført mig grænseoverskridende og fortalt om utroskab, kønssygdomme, drukture og skilsmisser, men intet har været så svært at tale om som min tro på, at Jesus er i nærheden, siger Casper Christensen.

Jesus hørte bøn om hjælp

Komikeren siger selv, at der er sket en u-vending i hans liv, og at det kræver mod at tale om troen på Gud. Men han gør det alligevel, blandt andet i et interview med Iben Maria Zeuthen i P1-podcasten ”Tal til mig”.

Her fortæller Casper, at han efter nogle intense år med stoffer, alkohol og et smuldret værdi-grundlag, gik rundt med en ”evig skyldfølelse”. Lige til den dag, da han bad Jesus om hjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Så forsvandt det! Jeg følte pludselig, at nogen var sammen med mig – Jesus eller en storebror. Det var en guddommelig kraft, der var tæt på, forklarer han.

Storebror er med

– Når jeg fx skal i dette radiostudie med dig, så beder jeg om, at ”storebror” må være med. Og der sker ikke noget med mit hjerteslag, når jeg hører, at ”nu er vi på” Jeg føler mig tryg.

Jeg har mit back-up, jeg er her med ”Den Store”, fastslår komikeren, der betegner sig selv som ”nyfødt og genfødt”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har en del Jesus-statuer i hjemmet – når man nu er blevet fan, slutter en glad Casper Christensen i interviewet på P1.