Victor tog bibel og nadversæt med sig til rumstationen

Den sorte pilot og astronaut Victor Glover er mønsterbryder med en fortid som medarbejder for senator John McCain – og som servicemedarbejder i 7-Eleven.

– Gud har givet mig nogle få meget vigtige ting. Før det første dette liv. Men også min kone og den familie vi har opfostret her, fortæller Victor Glover, som er den første sorte astronaut, der skal på et længere ophold på den internationale rumstation.

Det fortalte astronauten i et virtuelt interview med The Christian Chronicle før opsendelsen den 15. november.

Men hvad medbringer man så til en 6 måneders rumrejse?
Den 44-årige Victor Glover har valgt at medbringe sin bibel og nogle nadverbægre. Han er rejst ud i rummet sammen med tre andre besætningsmedlemmer på SpaceX Crew Dragon’s rumkapsel Resilience.

Teamet er blandt de første til at rejse med et kommercielt udviklet rumfartøj, der er godkendt af NASA og FAA.

Da der også er internet tilgængeligt i rummet, regner Victor Glover med at kunne følge gudstjenesterne fra Southeast Church of Christ, der er hans lokale kirke i Houston.

Mønsterbryder

Forud for rumrejsen har Victor Glover både været pilot for Navy F/A-18 og medhjælper for den nu afdøde senator John McCain.

“Før jeg sætter mig ind i et fly, vil jeg altid bede en bøn, og jeg tænker altid på min familie,” siger Victor Glover, der er gift med Dionna og far til fire.

Karrieren skyldes dog ikke, at Victor Glover er født med en sølvske i munden. Hans liv ligner derimod et skoleeksempel på den amerikanske drøm, idet han tidligere har tjent til dagen og vejen som servicemedarbejder i en 7-Eleven butik.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hylder sorte ledere

I video-interviewet viser Victor Glover sin respekt for kendte sorte ledere ved at bære deres navne på sin sweatshirt. Her var både præsten Martin Luther King Jr., digteren Maya Angelou, borgerrettighedsforkæmperen Rosa Parks, læreren George Washington Carver og bokseren Mohammad Ali.

“Gud er egentlig ligeglad med min patriotisme, men jeg er amerikaner. Og det er en velsignelse at være født i Amerika. Vi må alle forstå, hvilken arv vi har del i – og arbejde for at sikre, at den hele og fulde historie også bliver fortalt,” understreger Victor Glover.

Nadver på Månen

Den 20. juli 1969 holdt ”Buzz” Adrian fra Apollo 11 verdens første måltid på Månen. Det var en nadverfejring med brød og vin fra Buzz’ presbyterianske menighed i Texas. Samtidig læste astronauten fra et stykke papir teksten fra Joh. 15,5, hvor Jesus siger: ”Jeg er vintræet, I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt, for skilt fra mig kan I slet intet gøre.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: