20.000 emigrerede til Israel i 2020

Til trods for coronapandemien med nedlukninger og aflyste flyvninger emigrerede over 20.000 personer fra 70 lande til Israel i løbet af 2020. De første to uger i Israel blev tilbragt i isolation.

Det skriver CBN.News, som citerer organisationen The Jewish Agency for at kalde det store antal immigranter en opfyldt profeti.

“Det er en fantastisk ting, der er sket for os – 20.000 jøder immigrerede til staten Israel i løbet af pandemi-året – 20.000 mennesker, som var parate til at forlade alt midt i en udfordrende tid med global uro, for at opbygge et nyt liv i Israel,” sagde Isaac Herzog fra Jewish Agency under et møde med nogle af de nye immigranters børn.

Omkring halvdelen af de nye immigranter kom fra tidligere Sovjetrepublikker, 3.120 kom fra Vesteuropa og 2.850 kom fra Nordamerika, heraf 2.550 fra USA, oplyser hjemmesiden.

– Der er ikke noget mere opløftende end at se disse skønne børn, som har gjort aliyah [immigreret til Israel] under dette vanskelige år. Jeg håber, COVID-19 snart vil være overstået for dem og deres venner, så vi må se den store bølge af immigranter fra hele verden, som vi venter på, og at disse nye olim får en nem integration og bliver modtaget med stor kærlighed, sagde Isaac Herzog
Israel forventer omkring 250.000 nye immigranter i løbet af de næste 3-5 år.