Ny forstander på Odsherreds Efterskole i Fårevejle

Rune og Annika Bach blev i 2013 udsendt af Danmission til arbejde på Madagaskar.

Bestyrelsen på Odsherreds Efterskole (OE) har pr. 1. marts ansat Rune Bach som ny forstander. Rune Bach (født 1986) afløser skolens mangeårige forstander, Tom W. Hagedorn, der efter 19 år på posten har valgt at fratræde.

Formanden for bestyrelsen, Anders Michael Hansen, skriver i en pressemeddelelse: ”OE er en innovativ og fagligt stærkt funderet skole med en enestående international profil, bl.a. understøttet af 11 søsterskoler på flere kontinenter.

OE har undervisningslinjer, som bringer eleverne ud i verden både i business og NGO-sammenhænge”.

Også den kommende forstander har en baggrund både i NGO- og skoleverdenen. Senest har han været ansat som lærer på Munkegårdsskolen i Gentofte. Han har en bachelor i samfundsvidenskab om medborgerskab og har tidligere arbejdet på Madagaskar – som udsendt af Danmission – med dialoginitiativer, volontørprogram samt partnerskaber med lokale aktører.

Rune Bach er en stærk kommunikator med tæft for unge mennesker. Han er desuden sportsligt anlagt med baggrund som DBU fodboldskoletræner og speedbådsinstruktør.

Privat er Rune gift med Annika Bach, som arbejder med udviklingsprojekter i tredje verdens lande, og han er far til Nanna og Jonathan. Med ansættelsen er bestyrelse og ledelse overbevist om, at skolen kan bevare og udvikle sin unikke position på efterskolemarkedet, oplyser Odsherred Efterskole.