Holocaust-overlevere fik vaccine på Auschwitz-dagen

I anledning af Auschwitz-dagen den 27. januar modtog over 400 Holocaust-overlevere en vaccine i Wien. Det sker i en tid med stigende antisemitisme i Østrig, skriver Worthy News.

På 76-årsdagen for russernes befrielse af kz-lejren ankom de overlevende, hvoraf de fleste er i 80’erne og 90’erne, til det konferencecenter, hvor vaccinationerne skulle foregå. Nogle ankom i ambulancer, andre i busser eller biler.

Foruden de Holocaust-overlevende fik alle Østrigs jøder over 85 år tilbudt vaccinen. Mange af dem afviste dog at tale med pressen af frygt for deres sikkerhed, fortæller Erika Jakubovits, som arrangerede transporten på vegne af det jødiske samfund i Wien.

I nabolandet Slovakiet vaccinede man også tidligere kz-fanger. 128 blev vaccineret i Bratislava, mens yderligere 330 holocoaustoverlevende blev vaccineret i resten af landet på Auschwitz-dagen.