Holstebro får en ny privat kristen daginstitution

Første spadestik til den nye kristne daginstitution foregik i al ubemærkethed.

Carsten Linde Sørensen var helt alene, da gravemaskinen tog første ”spadestik” til den nye daginstitution ved friskolen i Holstebro.

”Det skulle have været en fest med deltagelse af de entreprenante medlemmer af styregruppen og gerne mange af de børn, der forventes at starte i daginstitutionen. Men med et aktuelt forsamlingsforbud på fem var det ikke muligt,” siger Jytte Jacobsen, som er formand for styregruppen.

Om den nye daginstitution fortæller skoleleder Carsten Linde Sørensen fra Den kristne Friskole i Holstebro:

”Vi har bygget skole på værdierne læring, trivsel, tro. Det mener vi også er gode værdier at bygge en daginstitution på. Der har været stor opbakning til en skole drevet på disse værdier, og der er allerede 80 børn skrevet op til daginstitutionen, drevet på samme værdigrundlag”.

God pædagogik

Formanden for skolens bestyrelse, Morten Nielsen, ser frem til denne udvidelse af skolens nuværende tilbud.

”Vi ved, at betydningen af god pædagogik er vigtig også i småbarnsalderen, og det giver god mening at tilknytte børn til skolen fra en tidlig alder.

Vi vil gerne inden for vores værdimæssige tilgang skabe rammer om en tryg opvækst med naturlige overgange mellem vuggestue, børnehave, førskole og skole,” siger han.

Friskolens nabo

Den kristne Friskole i Holstebro blev startet i 1978 og har nu 415 elever i 0.-9. klasse og en SFO med 145 børn.

Daginstitutionen bliver på ca. 700 m2 og kommer til at ligge på en tilstødende grund på 2600 m2. Den vil have tre stuer til børnehavebørn og to stuer til vuggestuebørn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Byggeriet koster samlet 12.5 mio. kr., oplyser Carsten Linde Sørensen.