Kendte danskere tegner kors for forfulgte kristne

Også flere politikere har tegnet et kors på underarmen og delt billedet på sociale medier.

Øverst fra venstre: Golriz Ghozati, Open Doors Danmark og Færøerne, Marcus Knuth, folketingsmedlem (K), Jens-Henrik Kirk, 2. viceborgmester i Mariagerfjord Kommune (K), Ulla Tørnæs, folketingsmedlem (V), René Ottesen, generalsekretær hos Open Doors DK og Færøerne, Lasse Rich Henningsen, adm. direktør for Musikkens Hus i Aalborg, Isabella Arendt, partiformand (KD), Naser Khader, folketingsmedlem (K), Kristoffer Brunn Simonsen, sogne- og garnisonspræst ved Sct. Michaelis Kirke i Fredericia, Anne-Cathrine Riebnitzsky, romanforfatter, Anders Michael Hansen, sognepræst ved Karlslunde Strandkirke, Thomas Laugesen, præst ved Kirken i Kulturcenteret i København, Vibeke Frandsen, præst ved Projekt:Kirke i Hjørring, Tonny Jacobsen, præst ved Bykirken i Vejle, Christian Rasmussen, generalsekretær i KFS, Helga Døssing Bendfeldt, sognepræst ved Sindbjerg Kirke, Flemming Baatz, sognepræst ved Sct. Pauls Kirke i Aarhus, Robert Bladt, forstander for Børkop Højskole, Nanna Dideriksen, ungdomskonsulent i IM, Kim Hjermind, Nordvestkirken i København, Rune Herholdt, gospelinstruktør, Marianne Riis, præst ved Kirken i Kulturcenteret i Kbh., Henrik Kaas, præst ved Mariagerfjord Frikirke, Andreas Mathew, kreativ direktør hos By Mathew, Maria Makovíni, præst ved Mariagerfjord Frikirke.

– Stå sammen med forfulgte kristne, lød opfordringen fra Open Doors før påske.

Påsken er en af de højtider, hvor flest kristne samles i kirkerne. Men det ved de kristnes fjender også, og det har i årevis ført til terrrorangreb eller razziaer netop i forbindelse med påskehøjtiden. Før påsken i år skrev den danske afdeling af Open Doors:

”I de kommende dage mødes kristne i hele verden for at fejre påsken. Nogle mødes online, andre fylder kirkerne. De fleste mødes i glæde, men nogle mærker frygten under overfladen.

Påsken er et af de tidspunkter på året, hvor der oftest sker angreb på kirker. Derfor har vi valgt påsken, som det tidspunkt, hvor vi sammen vil vise vores støtte til verdens forfulgte kristne.”

Korskampagnen

Mange kendte danskere har valgt at gå ind i kampen ved at tegne et kors på håndleddet og dele det på de sociale medier.

Open Doors opfordrede samtidig til forbøn for forfulgte kristne og henviste til hjemmesiden, hvor man kan læse om Kumaran, hvis kirke i Sri Lanka blev bombet påskedag 2019.

hjemmesiden kan man også læse, at 340 millioner kristne bliver forfulgt for deres tro.

Når Open Doors har valgt at tegne kors-symbolet på håndleddet, er det inspireret af, at kristne i blandt andet Egypten får tatoveret et kors på håndleddet som et synligt tegn på deres tro på Gud, selv om de lever som en minoritet i et muslimsk land.


Artiklen fortsætter efter annoncen: