Fandt flaske- post i muren

Her ses forstander Lars Bo Olesen og kirkens præst Jesper Kure ved vinduet med den gamle flaskepost.

Da man på Højskolen Acts Academy i Kolding (tidligere kaldet Apostolsk Højskole) var i gang med at udskifte vinduerne i spisesalen, fandt en af håndværkerne en flaske, der var muret ind i fundamentet tæt ved grundstenen.

Her ses det håndskrevne brev, som lå i flasken.

Det viste sig, at den indeholdt et hidtil ukendt dokument, som var underskrevet af den samlede apostolske ledelse og højskolens grundlæggere d. 15. juli 1954.

Dokumentet beskriver, hvordan højskolen ved frivillige ofre fra kirkerne og venners hjælp fra udlandet blev bygget på et Herrens ord, en profeti, og med det formål at samle og udruste unge fra hele Europa.

Det er de stadig i gang med på højskolen, som nu hedder Acts Academy, og derfor blev der i tirsdags lagt en ny flaske ned i fundamentet med et nyt budskab til kommende generationer – sammen med en kopi af det oprindelige dokument.

– De oprindelige fædres tro på fremtiden og på betydningen af at bygge et hus, hvor man kunne træne den opvoksende generation til tjeneste for Gud, deres mod til at handle på deres overbevisning, samt deres og hele kirkesamfundets generøsitet og engagement i at få det til at ske, står som et forbillede for os i dag, siger Lars Bo Olesen, forstander på Acts Academy.

– Det inspirerer os til at stå sammen, lytte til Helligånden i dag, tro Gud for større ting og til at fortsætte mod det mål, Gud har sat foran os, at træne en ung generation fra ind- og udland til at repræsentere Guds rige, bringe forsoning og genoprettelse til alle gennem Jesus Kristus og være ledere med Jesus som forbillede i både kirke og samfund.

Fundet af flasken sker samtidig med, at højskolen gennemgår store forandringer, og Kirkeibyen (den lokale apostolske kirke) er i gang med at opføre en ny kirkebygning ved siden af højskolen.

Derfor har budskabet fra fortiden enorm betydning for både kirkens og højskolens ledelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Samarbejdet mellem højskolen, den lokale kirke og hele det apostolske netværk af kirker er igen kommet i fokus, og der er en stor tro på, at Gud har langt større ting i vente for både højskolen og det apostolske netværk af kirker.