LM’s digitale landsmøde var en stor succes

Både deltagerantallet i Luthersk Missions landsmøde og indsamlingsresultatet slog rekorder.

Årsmødet, der blev sendt fra missionshuset i Skjern, blev fulgt af både enkeltpersoner i hjemmene og af større grupper, fx i missionshuset i Nansensgade i København og i LM Kirken i Nexø – og i Cambodja.

Langt over 1000 fulgte dette års LM-landsmøde, der blev sendt fra missionshuset i Skjern.

I stedet for at aflyse landsmødet på grund af corona, valgte Luthersk Mission at holde landsmødet digitalt – og det blev en større succes end forventet.

Største LM-samling og indsamling nogensinde

810 enheder var koblet på det digitale arrangement, og da man flere steder sad en stor flok samlet – blandt andet i missionshuset i Nansensgade i København og i LM Kirken i Nexø – regnes det for det største deltagerantal til et LM-landsmøde nogensinde.

Landsmødet, som skulle have været holdt i storebededags-ferien i Skjern Kulturcenter, blev i stedet afviklet søndag den 2. maj, som en digital begivenhed sendt fra Luthersk Missions hus i Skjern.

Det blev til den helt store LM-familiefest, hvor mange så med hjemmefra eller fra det lokale missionshus. Programmet var tilrettelagt for alle aldre med konkurrencer for børn, indslag fra LM’s arbejde, prædiken og lovsang, der blev ledt af bandet HJEMVENDT, som Udfordringen tidligere har skrevet om.

At landsmødet blev sendt digitalt gjorde, at folk også kunne følge med fra udlandet og det var der en del, der benyttede sig af.

Man havde gjort det muligt at skrive hilsner via Facebook eller Youtube, og der kom fx en hilsen fra LM-missionær Sara Hansen: ”Vi ser med fra Phnom Penh i Cambodja,” skrev hun.

Rekord-indsamling

Indsamlingen til LM’s arbejde overgik også forventningerne. Der blev samlet 347.000 kr. ind via Mobilepay, hvilket er det største indsamlede beløb nogensinde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Digitale møder også i fremtiden

Med den succesrige oplevelse, har LM fået øjnene op for digitale møder. Det sagde vicegeneralsekretær Birger Reuss Schmidt i en kort tale på landsmødet, hvor han også nævnte digitale bestyrelsesmøder som en mulighed.

– Ægteskabskurserne, som vi holder online sammen med IM, havde nok ikke fået så mange deltagere, hvis vi havde holdt dem fysisk, tilføjede han.

Men de digitale møder kan alligevel ikke helt erstatte de fysiske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Jeg glæder mig til, at vi kan samles i de fysiske fællesskaber igen, og håber, at vi må opleve glæden ved det på en ny måde,” fastslog Birger Reuss Schmidt.