”Ikke-sødygtig” Noas ark tilbageholdes i engelsk havn

Den ”lille” Noahs Ark, som også har besøgt Danmark, har ligget i havnen i Ipswich siden november 2019.

En 230 meter lang replika af Noas Ark er blevet beslaglagt i Ipswich, efter at Maritime and Coastguard Agency (MCA) har betegnet fartøjet ”usødygtigt”, skriver Premier Christian News.

Skibet, som ejes af den hollandske teaterproducent Aad Peters, har tidligere besøgt Danmark, hvor det lagde til ved flere havne.

Arken er et flydende museum, hvor man fordelt på fire etager kan se gengivelser af bibelske beretninger som fx Adam og Eva, Kain og Abel, Noah, Abraham, Moses, David og Goliat. Der er også et ”livets træ”, der vokser 12 meter op gennem midten af ​​skibet.

Aad Peters’ ark ankom til Ipswich i november 2019 efter at være trukket over Nordsøen fra Holland. Ifølge planen skulle arken have været bugseret videre i marts sidste år.

Tør ikke satse på Guds nåde

Ifølge oplysninger fra avisen Ipswich Star har MCA fastslået, at skibet mangler et lastelinjecertifikat, der angiver, hvor lavt det må ligge i vandet med fuld last. Samtidig meldes det, at skibets maling indeholder kemikalier, der kan være skadelige for dyrelivet.

Aad Peters har forsøgt at få tilladelse til énvejs tur tilbage til Holland, men det blev nægtet. I en e-mail, som Ipswich Star har haft adgang til, skrev en MCA-medarbejder: ”Vi er bekymrede over dette skib, og vi tør ikke satse på Guds nåde, hvis det skal trækkes sikkert til Holland.”

Tilbageholdelsen af ​​skibet har indtil videre kostet Peters £ 12.132, og ejerne er blevet opkrævet £ 500 bøder i de sidste to måneder.

MCA vil tilbageholde skibet, indtil alle manglerne er rettet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Aad Peters’ talsmand mener dog, at der er tale om urimelige krav, som ikke kan opfyldes inden for de angivne tidsfrister fra MCA.