Virus var måske menneskeskabt

Lækkede mails tyder på, at USAs coronaekspert, immunologen Anthony Fauci, løj under ed.

Anthony Fauci løj tilsyneladende om coronavirussens oprindelse.

”Tusinder af mails afslører: USA’s coronageneral løj under ed og dækkede over laboratorie-teori.”

Det skriver Indblik.dk på baggrund af en høring i USA’s senat den 12. juni.

Lækkede mails

Immunologen Anthony Fauci blev især hyldet af demokraterne for sin håndtering af coronasituationen i USA. Han afviste hårdnakket, at virus, som den daværende republikanske præsident mente, kunne stamme fra et laboratorie i Kina.

Samtidig var Fauci en stor fortaler for brug af mundbind, hvilket nogle dele af den republikanske fløj var imod.

Men nu rettes der en alvorlig kritik mod Fauci på grundlag af ”mere end 3.200 siders e-mails, som Buzzfeed News har opnået adgang til på baggrund et søgsmål gennem Freedom of Information Act”, skriver Indblik.dk.

Både med hensyn til coronavirussens oprindelse og effektiviteten af masker mener flere, at der er belæg for at sige, at Fauci løj under ed, fastslår Indblik.dk. Han har angiveligt ignoreret forskere, som fortalte ham, at corona kunne være menneskeskabt.

’Potentielt manipulerede’

Allerede den 31. januar 2020 skrev videnskabsmanden Kristian Andersen til Anthony Fauci:

”På et fylogenetisk træ ser virussen helt normal ud. (…) De usædvanlige træk ved virussen udgør en rigtig lille del af genomet (<0,1%), så man skal se rigtig nøje efter på alle sekvenserne for at se, nogle af funktionerne potentielt ser manipulerede ud”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alligevel havde Fauci overfor journalister totalt afvist muligheden for, at coronavirus var et laboratorielæk, blandt andet under et interview ved Det Hvide Hus den 18. april 2020. Herefter blev laboratorieteorien klassificeret som endnu en ”konspirationsteori”.

Nu er det så kommet frem, at Fauci allerede tre måneder tidligere var blevet informeret om det modsatte. Han vidste også, at et maskepåbud ikke var en nødvendighed, men sagde det modsatte.

I en vedhæftning til en af de lækkede mails henviser Fauci til en forsker, som samarbejdede med en kvindelig kollega, der kaldes ”Bat Lady”, fordi ”hun manipulerer coronaviruser, der inficerer flagermus”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dette afviste Fauci under en høring i senatet.

Præsident Joe Biden siger, at han stadig har tiltro til Fauci. Men lægens bog, der ifølge planen skulle udgives den 2. november af National Geographic Books, er nu stillet i bero, oplyser Indblik.dk.