Agent: ’Stop med at tale om Jesus og få mere succes’

John Cooper har for nylig udgivet bogen Awake and Alive to Truth (Vågen og i live for sandheden).

– De ord blev et vendepunkt i min karriere, fortæller John Cooper fra det kristne rockband Skillet i en samtale med Focus on the Family.

Sangeren fortæller også om dette vendepunkt i sin nye bog, Awake and Alive to Truth, og han understreger, at amerikanske kristne står midt i ”en borgerkrig”.

I diskussionen for ti år siden, hvor Skillet ved at slå sit navn fast på den verdslige musikscene, deltog en agent, en promoter og en anden indflydelsesrig person fra musikbranchen.

– Vi var begyndt at blive lidt af et hit. Den her fyr var meget flink, han trak mig til side og sagde: ”John, jeg vil bare sige det til dig, fordi ingen andre gør det. Jeg tror, I kan blive det største band i verden. I har udseendet, I har lyden, og I har piger i bandet. Og så synger I om spirituelle ting. Folk kan rigtig godt lide spirituel musik.” Men derefter var manden begyndt at tale om Coopers tro.

”Han sagde: Nu er det jeres tid, men I må lægge afstand til kristendommen. Du må holde op med at tale så meget om Jesus. Lav ingen kristne interviews og gå ikke til kristne festivals. Hvis folk spørger jer, hvad I synger om, siger jeg ikke, at I skal lyve. Men lad være med frivilligt at sige noget om Jesus.”

– Og så sagde han noget andet, som jeg synes er rigtig interessant. Han sagde: ”John, husk på, hvor meget godt du kan gøre for din tro. Hvis du bliver rig og berømt, tænkt på, hvad du kan gøre for Jesus, hvis du holder op med at tale om Jesus!”

Den modsatte effekt

John Cooper fortalte Focus on the Family, hvordan denne samtale blev et vendepunkt i hele hans karriere. ”Jeg gik hen til bussen. Jeg fortalte min kone om samtalen, og vi bad sammen om det. Og …næsten øjeblikkeligt vidste jeg, at det ikke kom fra Herren.”

”Han [forretningsmanden, red.] prøvede at lukke munden på mig. Men det havde den modsatte effekt,” understreger John Cooper.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den 46-årige sanger og bassist er mangemillionær og gift med Korey, som også synger og spiller keyboard og guitar i Skillet. Ægteparret har to børn.