Sø Festival i Kolding samlede by og kirkefamilie

Surfere fra Århus viste, hvad et padleboard kan bruges til. Deltagerne fik også lov til at prøve dem af.

Højskolen Acts Academy lagde fredag d. 27. august, lokaler og park til det nye initiativ Sø Festival. Festivalen er skabt med et ønske om at samle kirkefamilien, såvel som mange andre, til en dag med hygge, grill og musik.

Der var flere spændende ting på programmet: Kunstnere fra Move-Copenhagen viste nervepirrende gang på slackline, der var supboard med surfere fra Århus og andre aktiviteter, hvor alle kunne deltage. Der var også grillfest i parken, hvor deltagerne kunne købe mad og have fællesskab omkring maden. Godt 100 mennesker deltog i festivalen, som også trak mange nysgerrige forbipasserende til.

Dagen blev, trods en vekslen mellem sol og kraftige byger, en understregning af, at arealerne omkring Højskolen kan noget helt særligt. De fremmødte hyggede sig ikke bare i parken, men på den hyggelige sø med en mængde forskellige aktiviteter. Vandrutsjebanen, der endte i søen, var også en stor succes.

Med musikken buldrende fra højtalerne, blev der hygget, leget og snakket.

Musik for alle sanser

Aftenens stort anlagte koncert med Jonas Petersen, forsangeren i Hymns From Nineveh, begejstrede tilskuerne, som oplevede ”en forkælelse af sanserne”. Da DJ Nemeth stillede sig på scenen og afsluttede dagen med medrivende rytmer fra populære kunstnere og LIVE Dansegruppe på scenen, var der gang i de flestes danseben.

For aftenprogrammet betalte deltagerne 75 kr. Resten af dagen var gratis.

Gentager succesen

– Vi gentager Sø Festivalen næste år og glæder os til at samarbejde med skoler, Kirkeibyen og andre i nabolaget om at skabe en festival, der kan samle borgere i Seest og måske hele Kolding, siger Højskoleforstander Lars Bo Olesen.