’Apple bidrager til forfølgelse’

Virksomheden Apple medvirker til forfølgelse, fordi de på opfordring fra Kinas kommunistparti har fjernet både Bibel- og Koranapps fra deres App Store, vurderer en iagttager.

Apple Censorship har i et tweet forklaret, at de to apps, Quran Majeed og Bible App fra Olive Tree, er blevet fjernet. De kinesiske myndigheder hævder, at disse apps er i modstrid med forbudet mod brug af religiøse tekster og materialer.

En talsmand fra Olive Tree har udtalt til The Washington Examiner: ”Vi er pt. ved at revidere kravene for at få den nødvendige tilladelse, i håbet om at vi kan genskabe vores app til Kinas App Store og fortsætte med at distribuere Bibelen verden over.”

Kina har tidligere forbudt andre kristne apps, skriver CBN News.

Muslimer protesterer

Fra rådet for amerikansk-islamiske relationer (CAIR) i Washington D.C. lyder der protester og krav til Apple om at omgøre afgørelsen.

”Ved at adlyde Det Kinesiske Kommunistpartis ordre om at fjerne Bibel- og Koranapps fra deres platform i Kina, medvirker Apple til Kinas religiøse forfølgelse, inklusive det igangværende folkemord på Uyghur muslimer. Denne beslutning bør omgøres,” fastslog Edward Ahmed Mitchell fra CAIR.