Hindu-nationalister tilbageholdt kristne

Kristne kvinder og børn måtte blive på Nandini politistation i Chhattisgarh, Indien, indtil efter kl. 3 om natten. Foto: Morning Star News

Politiet nøjedes med at se passivt til, da hindu-nationalister angreb og tilbageholdt over 60 kristne i det centrale Indien.

Først flere timer senere greb politiet ind. Men det var de kristne, der blev taget med på stationen, mens angriberne kunne gå hjem, siger kilder til Morning Star News.

En pøbel på omkring 500 hindunationalister slog til, mens de kristne var samlede til spisning i landsbyen Oteband den 17. oktober. Hinduisterne undersøgte de kristnes ejendele, chikanerede dem og udøvede fysisk vold mod nogle af dem.

Videoer på de sociale medier viser, at pøbelen tvang de kristne til at stille sig på række, mens de undersøgte deres ejendele og tøj, inklusive kvindernes undertøj.

“Nogle mænd fra gruppen tog mig med ind i huset og slog mig tre-fire gange. De slog mig også udenfor, og igen på rådhuset,” fortæller Anil Tandon. Han havde arrangeret mødet med kirken The Pentecostal Mission (TPM) i Raipur for at takke Gud for en mirakuløs helbredelse.

Anklaget af nabo

Anil Tandon (35) var blevet anklaget af sin nabo, Santosh Banjare. Denne havde tilbudt Tandon at lægge hus til middagen, fordi Tandons eget hus var i dårlig stand efter et regnvejr.

Tandon har afvist anklager om forsøg på at tvinge Banjare eller nogen anden til at konvertere til kristendommen. Tandon mener, at hans ellers gode ven blev tvunget til at skrive klagen imod ham – efter hinduisternes diktat.

Mødet begyndte ved 18-tiden med lovsang og bøn, efterfulgt af spisning. Ingen fra landsbyen havde haft indvendinger, men ved 20-tiden ankom Jyoti Sharma, en leder fra den ekstremistiske hindugruppe Dharma Jagaran Samanvay Vibhag, sammen med 8-10 andre.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En af landsbyboerne havde informeret Sharma om det kristne møde. Hun begyndte at forhøre gæsterne og anklagede dem for tvangskonvertering under mødet, fortalte Tandon.

“Jeg prøvede at forklare, at det var en taksigelsesfest, og at alle deltagerne er medlemmer af TPM-kirken, men de var ikke til at stoppe,” fortalte Tandon.

Efterhånden var flere fra landsbyen kommet til, og op mod 500 personer smed sten mod de kristne, mens politiet vendte det blinde øje til.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da politiet endelig greb ind, satte de de kristne på en bus til en politistation 60 km derfra, hvor der blev skrevet en rapport, der anklagede Anil Tandon og andre for at have ”vanhelliget et gudshus”. Herefter var Tandon blevet sendt i fængsel og først løsladt mod kaution den 20. oktober.