Oasehøjskolen må nu købe ejendommen Oustruplund af Silkeborg Kommune

Fra nytår er Oasehøjskolen ejer af den historiske ejendom i Kjellerup.

Ejendommen Oustruplund hed tidligere Bøgildgård og blev bygget som en opdragelsesanstalt for drenge i 1830. I 1980 boede der vietnamesiske flygtninge, før den i 1983 under navnet Oustruplund blev en amtinstitution for børn og unge. Oasehøjeskolens første elevhold startede her i 2019.

”Det er ikke mange dage siden, du sidst fik et nyhedsbrev fra os. Men vi er så ovenud lykkelige, at vi lige må sende en mail mere og dele glæden med dig,” skriver forstander på Oasehøjskolen Jakob Swartz den 3. december.

Den gode nyhed er, at Silkeborg Kommune nu har besluttet sig for at sælge Oustruplund til Oasehøjskolen, som hidtil har lejet ejendommen.

Salget går igennem til nytår, efter at have stået på i over et år. Der var nemlig andre mulige købere inde i billedet undervejs.

– Derfor er vi nu lettede og taknemmelige over, at salget er afgjort, og vi kan købe skolen, fastslår Jakob Swartz.

Købet af Oustruplund blev fejret med lovsang, tak til Gud – og champagne, skriver forstander Jakob Swartz.

Lovsang og champagne

Om vigtigheden af købet forklarer forstanderen:

– Det betyder, at vi kan fortsætte med at udvikle rammerne, så de passer til den højskole, vi vil være. En kristen højskole med plads til tro, liv, kreativitet, eventyrlyst og åndeligt fællesskab.
Jeg er taknemmelig til de mange mennesker, der har været med i forløbet og støttet skolen undervejs. Og ydmyg over, at vi nu får lov til at fylde disse skønne historiske rammer!
Vi fejrede købet med lovsang, tak til Gud, og champagne.

Mange tilmeldinger

Jakob Swartz kan samtidg oplyse, at mange unge tilmelder sig højskolen for tiden.

– De vil gerne være del af det brede og favnende fællesskab. Tage nye skridt i deres kristentro. Og udfordre sig selv i kreativiteten og udendørs. Det er virkelig opmuntrende at se den gode respons på vores højskole.
Vi har stadig ledige pladser på forårsholdet, der starter 9. januar. Vi vil så gerne have, at endnu flere får muligheden for at mærke Gud og rejse sig i livet her på skolen, skriver den taknemlige forstander.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Det er ikke mange dage siden, du sidst fik et nyhedsbrev fra os. Men vi er så ovenud lykkelige, at vi lige må sende en mail mere og dele glæden med dig,” skriver forstander på Oasehøjskolen Jakob Swartz den 3. december.