Dansk Balkanmission laver særindsamling til Ukraine

Dansk Balkanmission har taget imod opfordringen til at lave en støtteindsamling og formidle støtten via sine kontakter i en af de lutherske kirker i Ukraine.

DBM har i en årrække haft kontakt til ”Synoden af evangelisk-lutherske kirker i Ukraine” via samarbejdet med Lutheran Heritage Foundation.

– Vi har udvekslet bøger til gratis uddeling (dvs. de har sendt bøger til DK).

Præsten Oleg Schewtschenko, der arbejder på den lutherske præsteskole i Odessa, vil fordele de indsamlede midler fra Danmark til kirker i Ukraine.

Nu er det dem, der har brug for hjælp. Derfor har DBM lavet en aftale om at lave en indsamling, der formidles til synoden via Oleg Schewtschenko, der arbejder på kirkens præsteskole i Odessa. Oleg har sendt sin tyske kone og to børn til Tyskland og er nu alene i landet. Der har han indtil videre taget sig af at hjælpe fattige og nødlidende i nærområdet sammen med studerende på skolen.

Samtidig er aftalen den, at de penge, der sendes som støtte, skal han fordele til de lutherske kirker i samarbejde med biskoppen i Kiev, skriver Knud W. Skov fra DBM.

Indbetalinger til ’Ukraine’

Man kan sende indbetalinger mærket ”UKRAINE” til: Bankkonto: 2451 – 7303 107 742 eller MobilePay: 37930
Indsamlingen vil kun blive trukket for de omvekslingsgebyrer, som ikke kan undgås, når der skal sendes penge fra DK til Ukraine, oplyser DBM.