Arvid skriver moderne salmer inspireret af naturen

Præst, sangskriver og forfatter Arvid Asmussen indspiller nyt album med moderne salmer og inviterer med sin musik lytterne til at være en del af noget større, når de er i naturen.

Arvid Asmussen med band indspiller nyt album ved et live-event på Rudehøj Efterskole syd for Aarhus. Eventet er åbent for alle.

En gang om måneden skifter præst og musiker Arvid Asmussen sin præsteskjorte ud med skovmandsskjorten og eksperimenterer med det, han kalder ”skovkirke”. Her skaber han en alternativ gudstjeneste for hele familien med mini-pilgrimsvandringer, bibelrefleksioner og nadverfejring under den åbne himmel. Naturen er for Arvid en naturlig og rig inspirationskilde.

Arvid Asmussen er præst og lovsangsleder i Silkeborg Oasekirke, og derudover er han sangskriver og forfatter. Sidste sommer flyttede han og familien til de smukke omgivelser i Søhøjlandet ved Silkeborg, og det er bl.a. i naturen, at Arvid finder sin inspirationskilde.

Til sommer er han klar med en ny udgivelse – et album med moderne salmer. Udgivelsen hedder KATEDRAL og er et live-album, som optages til en stort musikarrangement d. 29. april kl. 19.30 på Rudehøj Efterskole i Odder, syd for Aarhus. Optagelsen sker i samarbejde med Sonar Music. Før og efter koncerten skaber Rudehøjs elever en hyggelig stemning med cafe, snacks og mini-koncerter med skolens elever.

I naturen skaber Arvid alterntive gudstjenester og finder inspiration til sit nye album ’KATEDRAL’.

Fra dagligstue til skov

Titlen ”Katedral” afslører et storladent musikalsk univers langt fra den stille akustiske dagligstue-lovsang, som Arvid ellers blev kendt for med udgivelsen af ”Nye Salmer Fra Dagligstuen” fra 2013.
– Jeg tror de fleste mennesker kan komme i kontakt med følelsen af at være en del af noget større, når de er i naturen – uanset deres forhold til kirken. Jeg håber, at sangene på den måde kan række ud over kirkens rum til endnu flere mennesker i Danmark, siger Arvid Asmussen.

Eventet på Rudehøj Efterskole er åben for alle, og det er muligt at købe billetter på sonarmusic.dk/events og dermed deltage i optagelsen af albummet. Albummet udkommer til september og præsenteres på en landsdækkende koncertturne i efteråret.

Arvid Asmussen har i over 15 år leveret lovsange og moderne salmer til kirken i Danmark, bl.a. ”Vi vil gi’ dig det bedste vi har,” ”Ud af mørket” og ”Jeg vil ikke glemme dig”. Han har spillet over 200 koncerter i kirker og på festivaler og skoler over hele landet.

I 2019 debuterede han som forfatter med bogen “Historier og sange om det bedste og det værste”. Hans seneste musikudgivelse er singer-songwriter singlen ”Landet på den anden side”.

Læs mere om Arvid Asmussen på arvid.silkeborgoasekirke.dk og på facebook.


Artiklen fortsætter efter annoncen: