Musicalen ’Revolution’

Her ses GospelTeens under opførelsen. Foto: Ludmilla Parsyak

I gospelmusicalen ’Revolution – Én for alle’ fortæller unge stemmer om Jesu liv og påskeberetningen. Der vil være smagsprøver på den nye produktion 2. påskedag den 18. april om eftermiddagen i Frøforsyningen i Aabenraa.

– Korene er lige nu i fuld gang med at lære de 15 sange, koreografien, solistpartierne og det tilhørende dramastykke, så de har enormt travlt, fortæller stykkets forfatter og komponist, korleder Torben Callesen.

Titelbilledet er tegnet af Mette Voldmester og viser en af ’fattigpigerne’ samt et farisæer-barn. De to verdener kommer i åben konflikt, når friheden møder loven, og kærligheden møder dommen

Revolution

Musicalen tager udgangspunkt i, hvordan en undervisningstime mon havde set ud for datidens præstebørn lige efter påske, når dagens emne var oprøreren Jesus. Hvordan ville præstebørnene mon reagere, når læreren stillede spørgsmålstegn ved Jesu helbredelser, men datteren til synagogeforstanderen på den anden side måtte indrømme, at Jesus rejste hende fra de døde?

Og hvordan i alverden kan Jesus råbe: ”Tilgiv dem,” på korset til sine bødler? Var han blevet gal? Der venter publikum et enormt spændende indblik i den konflikt mellem lov og nåde, som Jesus bragte med sig, og som siden igennem tiderne er blevet en kærlighedsrevolution, som har forandret historien for altid.

Skolekoncerter i maj

Kærlighedsrevolutionen bliver fortolket af de dygtige sangere i GospelRoots og GospelTeens i en fuld sceneproduktion med alle tekniske effekter. Forestillingen vises i samarbejde med Kommunerne på Comwell Koldings teatersal ved fire skolekoncerter den 9. og 10. maj, fire skolekoncerter i Sønderjyllandshallen 16. og 17. maj og to skolekoncerter i Alsion i Sønderborg 25. maj. Det er potentielt over 6.500 skoleelever.

– Hvis Udfordringens læsere har skolebørn i disse kommuner, må de endelig spørge deres respektive lærere, om ikke deres klasse skal med, opfordrer Torben Callesen. Ud over skolekoncerterne er der også offentlige koncerter i Aabenraa, Citykirken Aarhus og Løsning Kirke.

Koncerter 2. Påskedag

Man kan høre seks sange fra REVOLUTION 2. påskedag i Frøforsyningen i Aabenraa: kl.13.00 med GospelRoots (3.-6. klasse), og kl. 16.30 med GospelTeens. Kl. 19.00 giver GospelOaks koncert, hvor Laura Kjærgaard er gæstesolist, men her er der ikke sange fra REVOLUTION med.