Felix Rejser på fuld kraft

Rejselysten er igen blevet stærk hos mange danskere, fortæller Indre Missions rejseselskab.

I år har Felix Rejser flere ture til passionsspillet i Oberammergau. På billedet ses en scene fra Jesu indtog i Jerusalem palmesøndag.

Efter den hårde nedlukning i samfundet de sidste to år er rejselysten igen blevet stærk hos mange danskere. Hos Felix Rejser har blandt andet udsættelsen af det store passionsspil i Oberammergau gjort 2022 til et travlt år, og generelt har man kunnet skrue op for firmaets aktiviteter.

Opbyggelige rejser

Siden 1953 har Felix Rejser lavet rejser til hele verden ud fra et kristent grundlag. Firmaet tilbyder rejseoplevelser med det kristne budskab på forskellige måder. ”Det betyder, at vi bygger på et etisk værdisæt omkring fællesskab, gode rammer og opbyggelige oplevelser”, siger Felix Rejsers nye salgschef, Birgitte van der Schaft.

”En daglig andagt på rejsen er et af de faste tilbud, vi giver, og på mange rejser indgår besøg hos lokale kristne, hvor vi hører om deres liv og fællesskab.”

Oberammergau-rejser

I år er der mange ture til den sydtyske by Oberammergau, som kombineres med en anden ferie i nærheden. Der er også ture bare ud og hjem, samt mulighed for kør-selv-ferie til byen. Det berømte passionsspil opføres kun hvert tiende år.

Felix Rejser har i de sidste 60 år sendt forskellige grupper afsted til Oberammergau, og mange kan fortælle om en speciel og meget stærk opbyggelig oplevelse i det store teater med fuldt orkester, kor og skuespillere i alle aldre. Det er en helt speciel opsætning, hvor både lokale beboere og professionelle solister samarbejder om at give en storslået udgave af påskehistorien.

De rejsende bor lokalt, og man oplever også en by i det flotte alpelandskab på den anden ende. Det er som at være i en autentisk kulisse skabt til formålet. I de fleste tilfælde kombineres turene til Oberammergau med andre rejsemål. Flere fortsætter i det historiske spor, som fx Luthers fodspor i Østtyskland, eller Hildegard von Bingens land; nogle rejser til storbyferie i Prag, og atter andre til naturskønne områder i Østrig og Alsace.

”Selvom salget går godt, er der plads til flere”, siger Birgitte van der Schaft. ”Især hvis man er fleksibel, er der gode muligheder for at komme afsted. Men det er nu, rejserne bliver afviklet, så overvejer man at tage af sted, skal man ikke vente for længe med at tilmelde sig.”

Israel og Jordan

Ud over Oberammergau prioriterer Felix Rejser ture til de bibelske lande med Israel som primært mål. Det gøres i mange udgaver til forskellige grupper. Rejsebureauet arrangerer også specielle ture for menigheder. Det er en særlig oplevelse at kunne fejre gudstjeneste og det kristne fællesskab i Jesu eget land. I år har Felix Rejser også en spændende tur til Jordan ud fra et bibelsk perspektiv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skønne Skandinavien

Som sædvanligt er der også spændende ture til områder tæt på, så som Samsø, Norge og Sverige. Det populære krydstogt til Nordkap tilbydes også igen i år. Mange er glade for forskellige veje hen til de smukke steder.

– Vi er glade for at kunne se fremad og se lyst på mulighederne igen, siger salgschefen. ”Felix Rejser har været igennem en fornyelsesproces, som endnu ikke er færdig. Vi gør alt, hvad vi kan, for at være et nutidigt, konkurrencedygtigt rejseselskab for alle generationer, som samtidig fastholder den kristne virkelighed som vores sammenhængskraft,” slutter Birgitte van der Schaft.