Hvor er Guds rige? – det er midt imellem jer

Baptisternes og Evangelisk Frikirkes store sommerstævne ved Lindenborg Efterskole på Sjælland har ”Guds rige” som tema i uge 29 – den 17.-22. juli 2022.

Torben Andersen er generalsekretær i Baptistkirken i Danmark.

Hvor er Guds rige? Hvad kendetegner Guds rige? Hvem er med i Guds rige? Har Guds rige ydre grænser eller er det kun noget i det indre liv?

Sådan spørger arrangørerne af sommerstævnet på Lindenborg Efterskole i uge 29. De to genenralsekretærer for Baptisterne og Evangelisk Frikirke (tidl. Missionsforbundet) svarer selv i invitationen:

– ”Guds rige er inden i jer”, lyder det i en gammel bibeloversættelse (Lukasevangeliet, kapitel 17, vers 21), men i en nyere: ”Guds rige er midt iblandt jer.” I Bibelen 2020 står der: ”Guds kongerige findes allerede midt imellem jer.”

John Nielsen er generalsekretær i Evangelisk Frikirke Danmark.

Riget er vigtigt i troen

– Guds rige er et centralt tema i den kristne tro. Det vil vi samles om og udforske nærmere på Sommerstævnet i 2022. Helt jordnært imellem mennesker. Både i familien, menigheden, samfundet hvori kirken er sat, lokalt og internationalt og i fremmede kulturer. Guds rige i troens verden, skriver generalsekretærerne Torben Andersen og John Nielsen.

Fælleskirkeligt

Arrangørerne roser sig af, at det er sommerens eneste fælleskirkelige stævne. Det holder måske ikke helt stik. Men i hvert fald er det et fælles stævne for to kirkesamfund, og desuden er udvalget at talere meget bredt – lige fra folkekirken til andre frikirker end de to, der står for stævnet.

Svensk doktor underviser

Formiddagsprogrammet byder på to spændende undervisere. Mandag underviser folkekirkepræst Sarah Krøger Ziethen fra Roskilde Domkirke i Soul teltet, mens Baptistkirken i Danmark holder Landskonference i hallen. Resten af ugen kan man hver formiddag lytte til Mikael Tellbes undervisning fra Store Scene i hallen.

Han talte også på Sommerstævnet i 2019. Han er svensk doktor i teologi og lektor i Det Nye Testamentes exegetik ved Örebro Teologiska Högskola. Mikael Tellbe har også et omfattende forfatterskab bag sig. Formiddagene begynder med lovsang.

Om aftnerne kan man bl.a. høre verdensevangelist Per Hyldgaard, teolog Anne Mie Skak Johansen, baptistpræst Bodil Højbak Møller, og Thomas Hansen, som er præst i Hillsong. Alternativt kan man på ”lille scene” høre Torsten Wendel-Hansen, Moses Peng, Chin Chin, David Højgaard og Lars Midtgaard, Nana Holm Green og Leo Hansen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og desuden er der en række seminarer med bl.a. Palle Flyger fra Dansk Europamission, Preben Kok, Søren Østergaard og Bente Lybecker.
Der er også et seminar med titlen: ”Er der sex i Guds Rige?” og et panel af Thea Lillebæk, Johanne Kofoed Lundegaard, Lasse Åbom og Ole Lundegaard.

Børn og unge

Udover voksenmøderne er der også KIDZ CAMP, som består af SkoleKIDZ og BEAT CAMP, hvor børnene bor hos forældrene, og URBAN CAMP, hvor de unge bor i telte. Der er også en SOUL CAMP, hvor man er med blandt de voksnes møder, men bor sammen med andre unge.

Naturskønt sted

Sommerstævnet foregår lige ned til vandet ved Roskilde Fjord. Udover camping er der mulighed for at bo på værelser på efterskolen. Disse går dog særligt til gangbesværede og dem, der tilmelder sig hele ugen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle deltagere vælger at bo sammen med andre fra samme menighed. De kan så medbringe et fælles telt for at have et samlingssted i løbet af stævnet. Den praktiske koordinator for hele stævnet er Lars Gaarden.