Lyt ikke til løgneren

Som aktiv sømand i mange år havde Arne ikke haft tid til Jesus. Livet havde budt på et brudt ægteskab – og meget druk. Men en dag vågnede en længsel efter at finde ud af, hvad der lå bag de mange vidnesbyrd om Jesus og livet sammen med Ham. Og så havde flere kammerater også valgt livet med Jesus.

Længselen voksede, jo mere han hørte, og til sidst opsøgte han alle de kristne møder, som tiden gav mulighed for.

En aften, på et kristent møde i hovedstaden, var længselen efter Jesus så stor, at han bestemte sig for at gå frem foran for at få forbøn. Men i sidste øjeblik skiftede han mening, han ville gå frem, når mødedeltagerne forlod salen. Men på det tidspunkt var der en, som ville snakke – og resultatet var, at Arne’s søgen efter Jesus fortsatte i endnu et halvt år.

Jeg havde hørt om Arnes søgen efter Jesus, da han kom til Klaksvig for at gå på kokkeskole.

Da Jesus huskede mig på Arne, valgte jeg at besøge ham. Vi havde en lang og givende samtale, hvor det blev klart for mig, hvad der hindrede Arne i at møde Jesus. Trods god kundskab om Jesus var han overbevist om, at intet menneske havde ret til at kalde sig et Guds barn.

Efter at jeg have forsøgt med argumenter og citeret et utal af bibelvers, gav jeg op. Arne fastholdt, at det var hovmod, og faktisk umuligt for et menneske at kalde sig kristen.

I dyb afmagt foreslog jeg, at vi sluttede aftenen med, at jeg bad en bøn.

Jeg takkede Jesus for Hans fuldkomne offer og kærlighed til mig, til Arne og alle, som overgiver sig til Ham. Og jeg bad den Hellige Ånd om at overbevise Arne om, at hans eneste opgave var at sige tak.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pludselig, mens jeg bad, tog Helligånden over. Sprudlende af glæde afbrød Arne min bøn, mens han gang på gang gentog: ”Jamen, nu ser jeg det, nu ser jeg det, jeg er Hans barn, jeg skal intet gøre selv, blot tro”.

I en pause dagen efter kørte jeg forbi kokkeskolen. Her mødte jeg en strålende lykkelig Arne, som fortalte, at tidligt om morgenen forsøgte løgneren at overbevise ham om, at det er umuligt at kalde sig en kristen. Men, sagde Arne, jeg sagde til ham: ”Vig bort fra mig, Satan! Du er en løgner”.

Arne er flyttet hjem til Jesus, men til sin dødsdag benyttede han enhver lejlighed til at fortælle om sit møde med Jesus – og om sit fantastiske liv sammen med sin Frelser og ven.


Artiklen fortsætter efter annoncen: