Tidligere LM-missionær bliver generalsekretær i Mission Afrika

Jørn Blohm Knudsen var gennem 16 år generalsekretær for Åbne Døre.

Jørn Blohm Knudsen har blandt andet erfaringer fra missionsarbejde i Etiopien og Åbne Døre med i bagagen.

Virksomhedskonsulent i Arbejdsgiverforeningen KA Jørn Blohm Knudsen, Aarhus, bliver ny generalsekretær i Mission Afrika med tiltrædelse den 15. august.

Jørn Blohm Knudsen (56) er oprindeligt uddannet på Luthersk Missions Højskole (1991-1994) og har derefter gennem fire år arbejdet som LM’s missionær i Etiopien. Efter hjemkomsten til Danmark var han gennem 16 år – indtil september 2017 – generalsekretær for missionsorganisationen Åbne Døres danske afdeling.

Gennem disse år voksede Åbne Døre kraftig, både målt på økonomi, aktiviteter og antal medarbejdere.

Mere fokus på Afrika

Om den kommende generalsekretær udtaler Mission Afrikas formand, Anne Mie Skak Johanson: “Udover sin solide erfaring med at skabe vækst i og lede en kirkelig organisation, har Jørn Blohm Knudsen mange års erfaring med internationalt missionsarbejde. Derfor er han den helt rigtige leder af Mission Afrika nu, hvor vi er kommet godt gennem coronakrisen og vil rette fokus mere ud mod verden og missionsarbejdet i Afrika.”
Jørn Blohm Knudsen er desuden formand for Wycliffe Danmark. Som generalsekretær for Mission Afrika skal Jørn Blohm Knudsen afløse Henrik Engelbrekt Refshauge, hvis kontrakt udløber den 1. september efter fire år på posten.

”Nytænkende missionsselskab”

Om sit nye arbejde udtaler Jørn Blohm Knudsen:

”Mission Afrika er et stærkt og nytænkende missionsselskab, der løbende arbejder med at forstå missionens udfordringer i vores tid.
Jeg glæder mig til at arbejde med videreudviklingen af missionsarbejdet hos vores partnere, til at skabe større kendskab til Mission Afrikas arbejde herhjemme og til at sikre organisationens stabilitet.”

Jørn Blohm Knudsen kommer til Mission Afrika fra en stilling som virksomhedskonsulent i Arbejdsgiverforeningen KA, hvor han har været ansat siden 2018. Han er gift med Ingelise, og sammen har de 3 voksne børn, der alle er gift, og 7 børnebørn.