Dansk Bibel-Institut i Kbh. fejrer 50-års jubilæum

DBI blev grundlagt af visionære studerende og cand.theol.’er i 1972. Nu er DBI en privat uddannelsesinstitution, som uddanner bachelorer i teologi og mission.

Der er sket meget siden en gruppe teologistuderende med cand.theol. Niels Ove Vigilius i spidsen dannede en studiekreds og etablerede et mindre bibliotek i beskedne lokaler. Dengang var drømmen at skabe en modvægt til den moderne teologi på Københavns Universitet.

Siden er DBI vokset til en uddannelsesinstitution med egne professorer, som i samarbejde med Fjellhaug International University College tilbyder studerende at tage en bachelor i teologi og mission, samt en bachelor i praktisk teologi foruden en række enkeltfag. ”Det har vist sig, at DBI har en vigtig plads i det danske kirkelandskab.

Vi oplever, at vores bagland både i folkekirke og missionsbevægelser værdsætter, at der er et tilbud om teologisk undervisning, som udspringer af tillid til Bibelen, glæde over evangeliet og kærlighed til mennesker. De mange kandidater, som gennem årene er uddannet fra DBI har også givet vores bagland en erfaring af, at forkyndelsen bliver styrket, når høj faglighed og trosliv ikke er adskilt, men går hånd i hånd,” siger Jens Peter Rejkjær, der er formand for DBI’s styrelse.

Jubilæumsfest og jubilæumsbog

DBI’s jubilæum bliver fejret lørdag den 8. oktober i Nordvestkirken i København. Om formiddagen er der en festgudstjeneste ved DBI’s nye rektor Henrik Nymann Eriksen. Om eftermiddagen er der oplæg og festtaler med nedslag i historien og visioner for fremtiden.