Familienetværk vinder pris

Mange af de frivillige i Familienetværket Filippavej – som er i alderen 20 til 75 år – var med til prisuddelingen, hvor de modtog hæder af Frederiksberg Kommune. Her ses de sammen med Mette Bang Larsen (m.f.), som er formand for Socialudvalget. Foto: Blå Kors.

Familienetværket på Fillippavej, som hører under Københavns frikirke har vundet Frivillighedsprisen 2022 på Frederiksberg.

Glæden var stor, da familenetværket fik prisen.

– Vi er så stolte over denne pris og anerkendelse for det arbejde vi jo selv synes er så meningsfuldt og vigtigt, siger Helle Nisgaard Aaen, som er projektleder for familienetværket på Filippavej. Både borgmester og socialudvalgsformand nævnte, at der i år var rigtig mange nomineringer, og alle meget relevante.

Frivillighedsprisen

Prisen uddeles hvert år til en frivillig forening eller organisation, der gør en stor forskel for borgere i byen. Uddeling af frivillighedsprisen anerkender det frivillige sociale engagement, der har fokus på at skabe livskvalitet og glæde for Frederiksbergs medborgere. Prisen er på 15.000 kr. til en frivillig forening eller organisation.

Alle frederiksbergborgere, foreninger og organisationer kan norminere kandidater, og på baggrund heraf beslutter Socialudvalget, hvem der skal modtage årets priser. Prisen uddeles årligt i slutningen af september.

– Vi blev faktisk meget overraskede og ret beærede over, at vores arbejde bliver set og anerkendt af Frederiksberg kommune, og bliver set på en måde som gør, at vi kan modtage sådan en pris. Det er meget stort for os, siger Helle.

Gør sig umage

Familienetværket Filippavej startede i julen 2018, i forbindelse med en stor maduddeling i fællesskab med Blå Kors Danmark, LIDL og Københavns Frikirke, og var derefter klar med opstart af netværkssamlinger i februar 2019. Netværket kan altså fejre 4 års fødselsdag i januar 2023. Der er 15 medarbejdere i teamet, og alderen spænder fra 20 til 75 år.

– Der kommer i snit ca. 35 voksne og børn, og vi har kontakt til omkring 45 familier/enlige, fortæller Helle Nisgaard Aasen. Vores kontaktflade af mulige deltagere ligger på omkring 75, og ud af disse er ca. 50 personer vores “kernebrugere”, der kommer hver eller hver anden gang. Vi oplever at vores deltagere i perioder er ekstra pressede og derfor har svært ved at overskue at komme afsted hjemmefra. Vi gør os umage med at se det enkelte menneske, og for at sikre, at nogen ikke ”drukner i mængden”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Familienetværk i 30 byer

Der findes familienetværk i ca. 30 byer i Danmark og det er Blå Kors der står bag, i samarbejde med kirker, hvor frivillige starter arbejdet op. Familienetværk er et tilbud til socialt udsatte familier, som har brug for et frirum i hverdagen. Møderne består af fællesskab, hygge, aktiviteter, fællesspisning og en kort andagt.