Kirke og klimakrise

Den kristne organisation Areopagos holdt den 7.-9. oktober en klimakonference på Galleri Emmaus i Haslev.

Klimakonferencen havde titlen TØRST efter HELHED og hentede inspiration fra oldkirken, nutidens koptiske kirke og Grundtvig. Meteorolog Mikael Jarnvig, som er kendt fra vejrudsigten på DR1, var en af oplægsholderne på konferencen. Han sagde bl.a.:

”Klimaforandringerne kommer til at forandre verden rigtig meget. Selve løsningen på klimaproblemet, mener jeg, ligger indlejret i det kristne livs- og menneskesyn”.

Også andre foredragsholdere, som biskop Thomas fra den ortodokse kirke og professor Niels Henrik Gregersen fokuserede på kristendommens svar på klimakrisens udfordringer. Og der var også koncert med komponist og salmedigter Janne Mark.

Denis Damberg benyttede anledningen til at overrække nogle tegneserie-striber, som han sammen med Hans Jørgensen skabte til Udfordringen i 1994-94. Nogle af dem handler om Hr. Flimmers reaktion på folketingsvalget i 1994. Og da Hr. Flimmer sikkert ikke har rykket sig, er de stadig aktuelle netop nu.

Vi bringer den første på bagsiden af avisen i dette nummer, og Denis håber at få Hans Jørgensen med på at lave nogle nye striber specielt til Udfordringen.