Konference skal støtte arbejdet med nydanskere

– Menigheder og frivillige efterlyser netværk og dialog med ligesindede, fortæller daglig leder af KIT, Ruben Holmgreen Falk.

Der er kommet mange nydanskere i vores samfund de senere år, blandt andet på grund af krigen i Ukraine. Det stiller krav til alle om, at skabe muligheder for god integration, også i kirkerne. Derfor holder Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT) konferencen ”Integration anno 2022” i Odense den 5. november 2022.

Vil bringe kirker sammen

Konferencen vil omhandle emner som ”Frivilighed og integration”, ”Det kirkelige integrationsarbejde” og ”Integration og flygtningestatus”.
Formålet med konferencen er at bringe kirker og organisationer sammen, ikke bare til at lytte, men til at tale sammen og netværke omkring integration af nydanskere.

Der skyder nemlig rigtig mange initiativer op for nydanskere i kirkerne, hvor sprog og kulturforskelle ofte er en stor barriere. Men det kan man løse ved at lade sig inspirere af hinanden.

Gæstetalere

Blandt konferencens gæster findes bl.a. DRC Dansk Flygtningehjælp, der vil dele ud af deres erfaringer og give konkrete værktøjer til, hvordan frivillige rekrutteres og fastholdes. Også Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) er med og giver deltagerne aktuel viden om integrationssituationen, flygtningestrømme og fremtidstrends.

Skal give mening

På konferencen vil der sættes fokus på, hvordan man kan arbejde med integration i menighederne, så det giver mening, ikke bare for nydanskeren, men også for menigheden og dens medlemmer og frivillige.

– I KITs dialog med menigheder og frivillige i baglandet, der arbejder med flygtninge og nydanskere, hører vi, at netværk og dialog med ligesindede efterlyses, så der kan deles viden og erfaringer, fortæller Ruben Holmgreen Falk, der sidste år tiltrådte som daglig leder af KIT.

Mere netværk, mindre hjælpetjeneste

KIT er begyndt en rejse henimod at være ”mere netværk” og ”mindre tjeneste”, og her er konferencen et af de første skridt på vejen.
Konferencen er på den måde med til at markere begyndelsen på en ny tid for KIT’s rolle i det kirkelige integrationsarbejde, efter snart 20 år som hjælpetjeneste for kirkerne.

Går alt vel, er det planen, at integrationskonferencen ikke bliver den sidste af sin slags, men en tilbagevendende begivenhed, der kan samle og klæde kirker på til integrationsarbejdet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Konferencen, der er gratis, foregår i Odense Bykirke, Østergade 57 i Odense den 5. november kl. 9.30-16.00. Tilmelding senest den 14. oktober på konference@kit-danmark.dk