Syv dræbt under ISIS- relateret terror-angreb mod hospital i DR Congo

Mange savnes efter angrebet, der skete omkring midnat den 19. oktober. Det katolske stift havde netop markeret 10-årsdagen for tre martyr-præster, der blev bortført af ADF i 2012.

Under terrorangrebet i Maboya blev en nonne og seks patienter dræbt. Derefter stjal angriberne medicin og hospitalsudstyr, før de satte ild til missionshospitalet. Foto: ICC

En katolsk nonne og seks patienter blev dræbt, da en islamistisk terrorgruppe onsdag i sidste uge angreb missionshospitalet i landsbyen Maboya.

Det skriver den kristne menneskeretsorganisation Persecution.org fra International Christian Concern (ICC). Det katolske hospital i Maboya blev ved midnatstid angrebet af den islamistiske oprørsgruppe Allied Democratic Forces (ADF). Under terrorangrebet blev nonnen og de seks patienter dræbt. Angriberne stjal også medicin og hospitalsudstyr, hvorefter de satte ild til hospitalet.

Flygtede midt om natten

Om angrebet fortæller Maboyas anglikanske præst til ICC:

Den katolske søster Dr. Marie-Sylvie Kavuke Vakatsuraki arbejdede som læge på missionshospitalet. Hun blev brændt levende, skriver Kerk in Nod, ACN Nederland.

“Vores by blev angrebet om natten, og vi kan bekræfte, at seks mennesker er blevet dræbt. Da vi hørte skuddene ved hospitalet, løb vi væk og tilbragte resten af natten gemt i bushen. Vi kom ud igen om morgenen, hvor vi fandt den vagthavende nonne, Søster Sylvie Kalima, dræbt. Hendes lig var også blevet brændt. De øvrige seks var patienter på hospitalet.”

Andre medier, blandt andre Kerk in Nod, ACN Nederland og Asiafrica.org omtaler nonnen som Sr. Dr. Marie-Sylvie Kavuke Vakatsuraki og oplyser, at hun var læge på missionshospitalet. Ifølge Persecution.org var angriberne soldater fra ADF, som er en ISIS-relateret oprørsgruppe fra nabolandet Uganda. Gruppen blev angiveligt ledet af en muslim, som havde forladt den kristne tro.

Mange savnes og frygtes kidnappet

Adskillige mennesker, fra huse og butikker nær hospitalet foruden to nonner, meldes savnet. Man frygter, at de er blevet kidnappet af angriberne. Søster Sylvie Kalima’s familie har bekræftet, at hendes jordiske rester er blevet hentet fra hospitalet, hvor hun arbejdede. ADF-militsen har rettet mange angreb mod byer og landsbyer i DRC siden begyndelsen af oktober. Målet er at udbrede islam i det overvejendende kristne land.

Tyve kristne blev dræbt i Kainama, Nord-Kivu, den 4. oktober, ligesom der har været daglige meldinger om ADF-angreb i provinserne Nord-Kivu og Ituri.

Tre martyrer mindet lige før angrebet

Det seneste angreb i Maboya skete kun en dag efter, at den katolske menighed i Mbau holdt en særlig bede- og taksigelsesmesse for tre af deres præster. For ti år siden, den 19/10 2012, blev præsterne Edmond, Jean Pierre og Anselm nemlig kidnappet af ADF, og de kom aldrig tilbage.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi har mistet tusinder af troende
på grund af terrorisme og forfølgelse,
men lad os hverken opgive troen på Gud
eller forsømme bønnen.”

Det katolske stift i Butembo-Beni vil opstille et monument i Mbau til minde disse martyrer. Under gudstjenesten sagde præsten til de kristne i Mbau og alle medlemmerne i DR Congo:

“Jeg ved, at det ikke har været let at være Kristi efterfølger i det østlige Congo. Vi har mistet tusinder af troende på grund af terrorisme og forfølgelse, men lad os hverken opgive troen på Gud eller forsømme bønnen. Jeg opfordrer os alle til indtrængende af holde ud i bøn, så denne forfølgelse må få ende.”

På Open Doors’ verdensrangliste over de 50 lande, hvor kristne forfølges mest, ligger Congo på en 40. plads.


Artiklen fortsætter efter annoncen: