Nytårstanker – Frelses Hær: Tænd lys fremfor at forbande mørket

Territorialleder Jan Risan ønsker mere åbenhed for at tale om tro.

”Indgangen til 2023 er lysere end ved de seneste årsskifter”, mener territorialleder i Frelsens Hær, Jan Risan, og det er ikke bare på grund af fraværet af pandemien.

”Vi har indført en ny bestyrelsesmodel for godt et år siden og har fokuseret på identitet og værdier. Hvem er Frelsens Hær og hvad er vores kendetegn? Nu starter det grundlæggende strategiske arbejde,” beretter Jan Risan.

Der er et stort behov for tro på, at man både kan forny sig og være relevante mod samfundets behov.

”Vi inviterer flere til at være med i vores fællesskaber og ”frivillige arbejdsstyrke” for at formidle håb og Guds kærlighed i Danmark og Grønland, både i ord og gerning,” siger territoriallederen og drømmer om, at Frelsens Hær bliver mange flere – og endnu stærkere kan være en ambassadør for socialt udsatte af alle generationer.

”I vores samfund skal der være endnu større åbenhed og naturlighed i at tale om tro og om Gud som tilværelsens fundament. Danmark har alle muligheder til at holde fast på og forstærke den kristne arv om fællesskab og næstekærlighed, sådan at materialisme og lykke og magt, købt for penge, ikke er synonymt med livskvalitet og rigdom”, mener Jan Risan.

Hans råd til os alle, for at 2023 bliver et unikt år, er, at alle bør tænke over, om vi er synlige som kristne.

”Vi kan lære meget af det kinesiske ordsprog: ”Det er bedre at tænde lys end at forbande mørket”. Vi må være bevidste om at være kristne på en positiv måde, som er genkendelig med Bibelens kernebudskab. Vi skal benytte de muligheder, som findes lige foran vores næse, og ikke fokusere på det, som vi synes er galt”, slutter Jan Risan.

Læs flere nytårstanker fra kirkelige ledere: ‘Det håber vi for 2023!’


Artiklen fortsætter efter annoncen: