Indien: Ny lov truer både de kristne og demokratiet

På en pressekonference i Delhi i 2021 præsenterede tre NGO’er en rapport om de mange angreb mod kristne i Indien.

Indien er netop nu i verdenssamfundets søgelys, fordi en anti-konverteringslov, som forbyder indere at konvertere til kristendommen eller en hvilken som helst anden religion end hinduismen, skal vurderes i Indiens Højesteret.

Kort før jul opfordrede Open Doors kristne i hele verden til at bede for Indien og imod indførelsen af den nationale antikonverteringslov i landet. Da Indiens Højesteret den 14. november 2022 havde hørt argumentationen fra Ashwini Upadhyay, der både er medlem af regeringspartiet og en kendt advokat, udtalte de, at religiøs konvertering ved magt og tillokkelse er ”en meget alvorlig trussel mod den nationale sikkerhed”. Højesteret erklærede derfor, at centralregeringen burde gribe ind i for at hindre denne påståede fare.

“Den nye lov bør være meget striks og kriminalisere konvertering med strenge straffe. Strafferammen bør være helt op til 10 års fængsel sammen med store bøder,” lød Højesterets anbefaling. Denne nye lov skulle have været indført i løbet af rettens vintersæson, og resultatet ville have været endnu flere angreb mod kristne og andre minoriteter.

Retssager om ”tvangskonverteringer”

Der har været ført utallige retssager mod kristne i Højesteret for såkaldt ”tvungne religiøse konverteringer”. Anklagemyndigheden har i disse sager flere gange præsenteret falske og vildledende ”beviser” imod de anklagede minoriteter.

Regeringens plan om at indføre en national lovgivning, som kriminaliserer religiøs konvertering i alle landets 28 delstater, bliver dog mødt med modstand fra justitsministeriet, som advarer imod denne type lovgivning. Alligevel frygter blandt andre det kristne mindretal i Indien, at den nye nationale lov vil blive indført hurtigt.

Den 16. januar mødtes tre højesteretsdommere for at prøve at nå til enighed om den foreslåede anti-konverteringslov, mens kristne i Indien og verden over spændt fulgte udviklingen i bøn. Nu har højesteret midlertidigt udskudt afgørelsen, angiveligt fordi en nidkær anklager ustandseligt appellerer sine sager i forskellige domstole.

Frygter øget forfølgelse

Hvis anti-konverteringsloven bliver indført, vil det blandt andet medføre øget forfølgelse af de kristne. Loven vil nemlig betyde, at hindu-nationalistiske grupper føler sig mere sikre, når de chikanerer og angriber kristne aktiviteter. De troende risikerer offentlig ydmygelse, fx i form af tæsk og barbering af hovedet. Pøbler angriber kristne med hån og krænkende ord. Der sker også seksuelle overgreb og forsøg på at dræbe kristne, ligesom kristne begravelser og bryllupper ofte bliver afbrudt af hindunationalister.

Loven vil medføre, at de kristne må leve under en konstant trussel, fordi de ikke er beskyttet at hverken politiet eller regeringen. Kristne i hele verden opfordres derfor til at bede for kirken i Indien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Bed om, at den indiske kirke må stå fast i troen. Og bed om, at sandheden må sejre, og at Indien fortsat må være en sekulær stat, som giver sine borgere retten til trosfrihed, herunder retten til både at skifte religion og drive mission, opfordrer Open Doors.

Kirken vokser i Indien

Ifølge Verdensranglisten 2023 fra Open Doors er Indien det 11. værste land, når man ser på forfølgelse af kristne. Men samtidig lyder meldinger om vækkelser, så antallet af kristne er voksende – og netop derfor er antikonverteringsloven blevet til en vigtig politisk sag.